Σπέτσες: Δωρεάν ξενάγηση στους ιστορικούς-εκκλησιαστικούς θησαυρούς του νησιού

Σπέτσες: Δωρεάν ξενάγηση στους ιστορικούς-εκκλησιαστικούς θησαυρούς του νησιού

Περιήγηση στους ναούς-μνημεία αναφοράς στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία δωρεάν περιήγησης και ξενάγησης στα εκκλησιαστικά μνημεία αναφοράς των Σπετσών προσφέρει η δημοτική αρχή του νησιού στους λάτρεις της ιστορίας και της εκκλησιαστικής τέχνης, αρχίζοντας αυτό το Σάββατο, 6 Ιουλίου, με την πρώτη επίσκεψη-γνωριμία με τους ναούς της ιστορικής νήσου στην είσοδο του Αργολικού Κόλπου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σπετσών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη ή και κάτοικο των Σπετσών το απόγευμα του Σαββάτου να ακολουθήσει την περιήγηση στα δύο μοναδικά εκκλησιαστικά μνημεία στο Παλιό Λιμάνι του νησιού που έχουν δεθεί άρρηκτα με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πρόκειται δηλαδή την Ιερά Μονή και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προ του οποίου στις 3 Απριλίου 1821 κηρύχθηκε για πρώτη φορά σε νησί η επανάσταση κατά των Οθωμανών, και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αρμάτας, που χτίστηκε για την απόδοση ευχαριστιών στη Θεοτόκο για τη Ναυμαχία των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822.

Σπέτσες: Δωρεάν ξενάγηση στους ιστορικούς-εκκλησιαστικούς θησαυρούς του νησιού-1

«Ετσι θα αναδείξουμε την αρχιτεκτονική αλλά και την ιστορικότητα των εκκλησιών του τόπου μας», αναφέρει η Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά, παρουσιάζοντας στην «Κ» το πρόγραμμα «Εκκλησιές» του Δήμου.

Σημείο εκκίνησης της ωριαίας αυτής περιήγησης στις 7.30 μ.μ. θα είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη περιήγηση αργότερα το καλοκαίρι, που θα περιλαμβάνει τρεις άλλες ιστορικές εκκλησίες του νησιού, στον παλαιότερο οικισμό του Καστελίου, δηλαδή την Κοίμηση της Θεοτόκου, τους Ταξιάρχες και την Αγία Τριάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT