Γαλλικός τίτλος στον Β. Παπαθανασίου

Γαλλικός τίτλος στον Β. Παπαθανασίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι αν στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συγκεντρώνει αντιδράσεις, εξαιτίας του μυθώδους προϋπολογισμού της «Μυθωδίας» του, η τιμή και οι έπαινοι ήρθαν από τη Γαλλία. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας, «ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνος της Τιμής», παράσημο το οποίο θα του απονείμει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζακ Λανγκ, στις 28 Ιουνίου το βράδυ, μετά το πέρας της συναυλίας. «Η Γαλλία επιθυμεί ν’ αναγνωρίσει δημόσια τη σημασία του έργου του Βαγγέλη Παπαθανασίου και τη συμβολή του στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στην πολιτιστική πολυμορφία του σημερινού μας κόσμου».

Την ίδια ώρα δηλώσεις εναντίον του Βαγγέλη Παπαθανασίου έκανε και ο Ελληνας σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4. «Σαν πρώην πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ασφαλώς δεν θα ενέκρινα αυτό το ποσόν. Κι αν υπήρχε πίεση, πάλι θα είχα παραιτηθεί εγκαίρως. (…) Επρεπε να δημιουργηθεί καινούργιος χώρος, ο οποίος απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι αυτή τη στιγμή έχει υποστεί και ζημιές; (…) Το Ηρώδειο δεν έκανε σ’ αυτήν την περίπτωση, που παίρνει και περισσότερους απ’ όσους πρόκειται να βολέψουν και με τις ξύλινες κερκίδες που φτιάχνουν; (…) Απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Πατρίκιος σιγεί. Δεν υψώνει το ανάστημά του, ως προσωπικά διορισμένος απ’ τον πρωθυπουργό, να πει με συγχωρείτε, εγώ δεν εγκρίνω αυτά και παραιτούμαι».

Εκθέσεις-εκδηλώσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή