Ο κόσμος του φλαμένκο για τέσσερις βραδιές

Ο κόσμος του φλαμένκο για τέσσερις βραδιές

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα απολαυστικό «ταξίδι» στον κόσμο του φλαμένκο μέσω και των πέντε… αισθήσεων, μας επιφύλασσε η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στον πολυχώρο της «Αθηναΐδος». Αφορμή, η επίσημη ανακοίνωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φλαμένκο που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, 27 του μηνός, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Μια μικρή γεύση χορού (μέσω βίντεο), μουσικής, ζωγραφικής και… φαγητού μάς προετοίμασε κατάλληλα για το τι θα επακολουθήσει!

Τέσσερις παραστάσεις με πρωταγωνιστές κορυφαία αστέρια του χορού, εκθέσεις ζωγραφικής, προβολές, ακόμη και γευστικά δείγματα ανδαλουσιανής κουζίνας, είναι μερικά από τα «συστατικά» του μίνι φεστιβάλ, που διοργάνωσαν από κοινού το Half Note Jazz Club, η Prime Art και η Art Dance & Music Ρroductions.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 27 του μηνός στο θέατρο του Λυκαβηττού με την ομάδα της Μαρία Παχές και το έργο «Flamenco Republic». Ενα αφιέρωμα στο φλαμένκο του χθες και του σήμερα από μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του σύγχρονου φλαμένκο, την οποία οι πιο πολλοί γνωρίζουμε ως πρωταγωνίστρια του γνωστού σόου «Riverdance». Ως σταρ της βραδιάς, μαζί με τη Μαρία Παχές, θα εμφανιστεί ο Μανουέλ Σολέρ, διάσημος Ισπανός κρουστός και χορευτής. Την επόμενη ημέρα (28/6) μπορούμε να απολαύσουμε τον θίασο του Αντόνιο Κανάλες που θα παρουσιάσει το «Torero», ένα δραματικό φλαμένκο «μιούζικαλ», αφιέρωμα στη ζωή του ταυρομάχου. Το δεύτερο μέρος της βραδιάς, ως αντιπαράθεση, περιλαμβάνει χορογραφίες «παραδοσιακού» φλαμένκο.

Τέλος, στις 5 και 6 Ιουλίου, η μούσα του Κάρλος Σάουρα, Κριστίνα Ογιος, μια χορεύτρια που σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις, θα εμφανιστεί με την ομάδα της ολοκληρώνοντας το Φεστιβάλ. «Στο πέρασμα του Χρόνου» είναι ο τίτλος του έργου που θα παρουσιάσει. Χορογραφία σε οχτώ μέρη, που «μιλάει» για τη σκοτεινή αλλά και τη «φωτεινή» πλευρά του φλαμένκο μέσω χορών όπως οι Solea, Taranto, Alegrias και Βulerias.

Παράλληλα με τις παραστάσεις διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής (David Zaafra) και φωτογραφίας (Paco Sanchez), οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει στον πολυχώρο της «Αθηναΐδος». «Θέλησα να αποδώσω το αυθεντικό πάθος του φλαμένκο, τον πόνο, τη θλίψη και τα βάσανα του λαού που αντιπροσωπεύει. Φιγούρες που δεν συναντάς στις τουριστικές απομιμήσεις του είδους…», τόνισε ο David Zaafra, παρών στη συνέντευξη Τύπου.

Στον ίδιο χώρο θα προβληθούν επίσης οι ταινίες του Κάρλος Σάουρα «Μάγος Ερωτας» και «Ματωμένος Γάμος», καθώς και η ταινία του Τόνι Γκατλίφ «Vengo-Το αίμα των τσιγγάνων». Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στον «Βοτανικό», καλοκαιρινό εστιατόριο της «Αθηναΐδος», θα σερβίρονται σπεσιαλιτέ της ανδαλουσιανής κουζίνας. Σ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή