Πυρά εξαπολύουν κατά Βενιζέλου οι υπάλληλοι ΤΑΠΑ

Πυρά εξαπολύουν κατά Βενιζέλου οι υπάλληλοι ΤΑΠΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολιτιστική Ολυμπιάδα και ο άνεμος των διαρθρωτικών αλλαγών που ετοιμάζεται να φέρει σε πολλούς δημόσιους φορείς, έχουν προκαλέσει κατά καιρούς ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις. Χθες ήταν η σειρά του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) να εξαπολύσουν μύδρους εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου. Αφορμή στάθηκε μία διάταξη ενός νομοσχεδίου του ΥΠΠΟ για τα ολυμπιακά έργα -που δεν έχει ακόμα κατατεθεί- σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς οργανικών μονάδων και κάθε είδους προσωπικού του ΤΑΠΑ στο υπουργείο, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης διάθεσης προσωπικού του Ταμείου στην Α.Ε. για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Παναγιώτης Σταφυλόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. των εργαζομένων του ΤΑΠΑ αλλά και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ότι η διάταξη αυτή μεταφράζεται ουσιαστικά σε απόπειρα απορρόφησης του ΤΑΠΑ από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Σταφυλόπουλος δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία της Εταιρείας για την Πολιτιστική Κληρονομιά που περιλαμβάνει και την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, στην οποία το ΤΑΠΑ είναι κύριος μέτοχος αλλά δεν εκπροσωπείται, μετά τις περιπέτειες της εταιρείας αυτής -αλλαγές διοίκησης κτλ- το Ταμείο θεώρησε ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ώστε να επιλυθούν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα λειτουργίας εν όψει Ολυμπιακών. Αντ’ αυτού οι εργαζόμενοι του Ταμείου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι χωρίς καμία προειδοποίηση ή συνεννόηση το ΥΠΠΟ περιέλαβε τη διάταξη αυτή στο νομοσχέδιο.

«Η εταιρεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μια εταιρεία-φάντασμα, της οποίας τα έργα έχουν μείνει στα χαρτιά, τη στιγμή που το ΤΑΠΑ χρησιμοποιείται ως κουμπαράς, από τον οποίο αντλούνται χρήματα για να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη του υπουργείου», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ταμείου. Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Βενιζέλο, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι συμπεριλαμβάνεται η διάταξη αυτή στο νομοσχέδιο, αλλά διευκρίνισε ότι αφορά εργαζόμενους σε τεχνικές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του ΤΑΠΑ παραμένουν ανήσυχοι και δηλώνουν ότι σε περίπτωση που επιμείνει ο υπουργός, θα πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω του θέρους, που τα μουσεία έχουν τους περισσότερους επισκέπτες.

Η πρεμιέρα θα δοθεί αύριο στο Θέατρο Δάσους όπου θα ακολουθήσουν δύο ακόμη παραστάσεις (12 και 13/7). Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή