Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος εμφανίζεται στο Megaron Underground με τη συναυλία The Sounds of a dream στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

• Ο κιθαρίστας και πολυοργανίστας Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται για τέσσερα Σάββατα στη σκηνή του Σταυρού του Νότου με εμβληματικά ρεμπέτικα. Στις 10.30 μ.μ. Θαρύπου 37.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Οι πόλεις του χειμώνα» (εκδ. Εναστρον) του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, στο βιβλιοκαφέ Εναστρον. Στις 7.30 μ.μ. Σόλωνος 101.

• «Λόγια κυματούντα», αφηγήσεις με φωνή και βιολοντσέλο με την Αγνή Στρουμπούλη και τον Σταύρο Παργινό στο ατμοσφαιρικό Μουσείο Νεότερης Κεραμικής στο Θησείο, με παραμύθια από τη Σερβία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία, ποιητικούς στίχους και δημοτικά τραγούδια. Στις 7 μ.μ. Μελιδώνη 4 – 6, Θησείο.

• Παρουσίαση του βιβλίου της επίτιμης εφόρου Αρχαιοτήτων Κατερίνας Ρωμιοπούλου «Συμβίωση με τον Μινώταυρο. Αναμνήσεις από τη ζωή μιας αρχαιολόγου» (εκδ. Ποταμός). Στις 12 μεσημέρι. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6.

• Παρουσίαση του βιβλίου της Gunilla Bergström «Τι χαρά, Αλφονς!» (εκδ. Μάρτης) με τη θεατρολόγο Αννα Παπαφίγκου. Στις 12.30 μ.μ. Βιβλιοπωλείο «Ο γάτος Μαουρίτσιο», Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι.

• Δύο διεθνείς μουσικές συναντήσεις: Ελληνες και ξένοι σολίστ φέρνουν κοντά το παλιό και το καινούργιο, τον φυσικό και τον ηλεκτρονικό ήχο, για να μας μυήσουν στη γοητεία του αυτοσχεδιασμού. Με τους Ζωή Ευσταθίου, Egil Kalman, Ko Ishikawa, Γιώργο Βαρουτά, Νίκο Σιδηροκαστρίτη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 9 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 107.

• Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Θέατρο του Νέου Κόσμου. 9/1 στις 6.30 μ.μ., 20/1 στις 9.30 μ.μ. Αντισθένους και Θαρύπου.

• Ολοκληρώνεται στον χώρο της ΔΕΘ η έκθεση Van Gogh Alive – The Experience. Εως 20/1. Περίπτερο 12, ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή