Πάρκο με όπερα και βαρύ λαϊκό

Πάρκο με όπερα και βαρύ λαϊκό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να πει για το Summer Nostos Festival είναι πως μένει προσκολλημένο σε ένα είδος ψυχαγωγίας ή απευθύνεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένο κοινό. Με πρόγραμμα που και φέτος βάζει στην ίδια σελίδα ονόματα όπως η Νένε Τσέρι και ο Γιώργος Μαργαρίτης, το καθιερωμένο πια φεστιβάλ του Πάρκου –με αποκλειστικό χρηματοδότη το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος– επιστρέφει 23-30 Ιουνίου για μια εβδομάδα χαρακτηριστικά πολυσυλλεκτική.

Ξεκινώντας από τη μουσική, που καταλαμβάνει και τον κύριο όγκο των εκδηλώσεων, εκεί θα δούμε κλασικά μουσικά σχήματα όπως οι Stargaze μαζί με τη Λίζα Χάνιγκαν (30/6), η πολυπληθής συνάντηση των χορωδών του Yale με Ελληνες μουσικούς (29/6), αλλά και ένα συνεργατικό κουαρτέτο κρουστών (So Percussion) από τη Νέα Υόρκη (23/6). Οσο για τα πιο «δημοφιλή» μουσικά είδη, αυτά εκπροσωπούνται με τη γνωστή μας από τα ’90s –και πάντα πολιτικά ανήσυχη– Νένε Τσέρι (25/6), τους ανεξάρτητους ρόκερ Low (27/6), Αντριου Μπερντ (24/6) και Εζρα Φέρμαν (30/6). Στο Πάρκο θα βρεθεί επίσης η πολυσχιδής Ρίτα Ουίλσον με την κάντρι ιδιότητά της (29/6), όπως και ο βραβευμένος Νοτιοαφρικανός Νακχέιν, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής (26/6).

Πάρκο με όπερα και βαρύ λαϊκό-1

Στο Πάρκο φέτος θα βρεθούν η ομάδα χορού του σπουδαίου Ακραμ Καν (αριστερά), η Νενέ Τσέρι και ο τζαζ μπασίστας Μιχάλης Καλκάνης.

Στο καθαρά ελληνικό πρόγραμμα τέλος, έχουμε το σόου της Μαρίνας Σάττι, η οποία συγκεντρώνει επί σκηνής όλα τα φωνητικά και μουσικά της σύνολα, στο πολυσυλλεκτικό πρότζεκτ Yalla 2.0 (29/6). Εθνικ στοιχεία ωστόσο έχει και η τζαζ του μπασίστα Μιχάλη Καλκάνη (28/6), ο οποίος θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα μια μέρα μετά την… εισβολή των Κρητικών· οι Αντώνης Μαρτσάκης και Αντώνης Φωνιαδάκης συνδυάζουν τραγούδι και χορό σε μια πρωτότυπη σύνθεση (27/6). Από την άλλη η κλασική αξία που λέγεται Γιώργος Μαργαρίτης θα φροντίσει να μας ξεναγήσει σε μεγάλες στιγμές του ελληνικού λαϊκού και ρεμπέτικου ρεπερτορίου (26/6). Και από την απλή μουσική στα σκηνικά θεάματα, όπου η οπερέτα «Μήδεια» του Νίκου Κυπουργού (27/6) συναντά το «Triptych» του Μπράις Ντέσνερ (The National), βασισμένο στο έργο του φωτογράφου Ρόμπερτ Μέιπλθορπ (26/6). Οσο για τις παραστατικές τέχνες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ και διαφορετικό χορό: ο διάσημος Ακραμ Καν δίνει βήμα στη νέα γενιά χορευτών/χορογράφων με το πρότζεκτ «Portraits of Otherness», οι Boy Blue συστήνουν το hip-hop ως καθαρή τέχνη, ενώ η Νόα Βέρτχαϊμ παρουσιάζει την εντυπωσιακή χορογραφία της «One. One and One». Το φεστιβάλ φυσικά έχει και εικαστικά, με το κίνημα του Tape Art να δημιουργεί ένα μοναδικό έργο από χαρτοταινία, το οποίο μάλιστα θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του κοινού.

Για τα παιδιά

Ως γνωστόν, το Πάρκο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και σε οικογένειες με παιδιά, τα οποία εκείνες τις μέρες μπορούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Κύβου του Ρούμπικ στο Nostos University και να απολαύσουν stand-up κόμεντι και μαγικά από τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον Μαρκ Μίτον. Και βέβαια όπως κάθε χρόνο, οι πιο αθλητικοί τύποι μπορούν να λάβουν μέρος στον βραδινό αγώνα δρόμου SNF Run (23/6).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή