Ενα καμαρίνι, αλληγορία της ζωής

Ενα καμαρίνι, αλληγορία της ζωής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν ένα θέατρο τσέπης, υψηλής πυκνότητας, το ανέβασμα του νεανικού έργου του Ντέιβιντ Μάμετ «Μια ζωή θέατρο» προσφέρει εκείνη την πικρή ευθυμία που πρέπει να δίνουν οι παραστάσεις στην κόψη του δράματος και της κωμωδίας. Στην ουσία, το «Μια ζωή θέατρο», με δύο μόνο ανδρικούς ρόλους, για δύο ηθοποιούς άλλης γενιάς που συνυπάρχουν στο καμαρίνι και επί σκηνής, συμπυκνώνει όλες τις αδυναμίες και όλο το μεγαλείο του ανθρώπου.

Το ανέβασμα στη β΄σκηνή της «Οδού Κεφαλληνίας» σε μετάφραση Αλέξη Ρίγλη, σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη (με σοφή οικονομία και ανάδειξη των ηθοποιών) και πρωτότυπη μουσική Δημήτρη Μαραμή, μας χαρίζει απόλαυση χάρη στην καλοκουρδισμένη σε κάθε λεπτομέρεια «χορογραφία» των ταλαντούχων πρωταγωνιστών.

Χαίρεσαι να βλέπεις το ρεσιτάλ ηθοποιίας του Γρηγόρη Σταμούλη και του Χρήστου Καπενή, που μας ξαναδίνουν το έργο του Μάμετ ως κλασικό πλέον έργο του δραματικού ρεπερτορίου.

Σπουδαίοι ρόλοι, που χαρίζουν στον θεατή εκείνο τον σπινθηροβόλο διάλογο χτισμένο με χιούμορ και γνώση της ανθρώπινης φύσης. Το «Μια ζωή θέατρο» είναι μια αλληγορία για τους ανταγωνισμούς και τις φοβίες, την αγωνία της επιτυχίας και τη σκιά της ήττας. Στα 70 λεπτά της παράστασης υπάρχει ευφορία, γλυκιά και πικρή.

​​Β΄ σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Ντ. Μάμετ, «Μια ζωή θέατρο», σκην. Τ. Πυργιέρης (Παρ. και Σάβ. 21.00, Κυρ. 19.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή