Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η παράσταση «Μαρία Πολυδούρη» της Βιβής Κοψιδά – Βρεττού παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Στις 7 μ.μ. Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα.

• Τρεις εξαιρετικές εκπρόσωποι της νέα γενιάς και δύο κορυφαίοι μουσικοί της αμέσως προηγούμενης απαρτίζουν το σεξτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, που εμφανίζεται στο Half Note, Στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17.

• Ο Ελληνας βιρτουόζος του πιάνου Βασίλης Βαρβαρέσος παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής τα αριστουργηματικά «Χρόνια προσκυνήματος» του Φραντς Λιστ. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Ο συλλογικός τόμος «Το μυστικό» (εκδ. Καστανιώτη) σε επιμέλεια Αμάντας Μιχαλοπούλου παρουσιάζεται στο Public, στις 9 μ.μ. Πλατεία Συντάγματος.

• Η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου συζητεί με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου με θέμα «Η παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης και του δυτικού πολιτισμού κατά την τελευταία 500ετία» στο Κέντρο Πολιτισμού της Τράπεζας της Ελλάδος. Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 21.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Ζην επικινδύνως. 40 χρόνια φωτορεπορτάζ» (εκδ. Μένανδρος) του φωτορεπόρτερ-συγγραφέα Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Στις 7 μ.μ. Μέγαρο Παλιάς Βουλής, Σταδίου 13.

• Διάλεξη της πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith, με θέμα «To Λονδίνο την εποχή του Ιωάννη και της Ανθής Γενναδίου με βάση τα προσωπικά τους scrap books που φυλάσσονται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Στις 7 μ.μ. Αναπήρων Πολέμου 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή