ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

• Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» ανοίγουν οι εκθέσεις «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από τον Βορρά» και «Σύντομες Επ-αναγνώσεις: Τα τεκμήρια του Νικολάου Κάλας στη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών». Εως 31/5. Από 11 π.μ. Βιβλιοθήκη Βορείων Χωρών, Καβαλλότι 7.

• Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της Μαριάννας Γκιόκα, με τίτλο «A topography of the mind», με έργα που αποκαλύπτουν τη συνέχεια και τη συνάφεια μεταξύ τόπου και χρόνου. Εως 6/4. Προξένου Κορομηλά 43. Θεσσαλονίκη.

• Ομιλία δύο έμπειρων μελετητών των οθωμανικών αρχείων, της καθηγήτριας Zeynep Aygen και του ιστορικού Orhan Sakin. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Στις 12 το μεσημέρι. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

• Η παρουσίαση της εγκατάστασης «Two Full Moon» από την εικαστικό Yu Zhang, που εξερευνά με το έργο της νέους τρόπους παραγωγής και προσέγγισης της τέχνης. Εγκαίνια στις 7 μ.μ. 3QUARTERS, Αγ. Δημητρίου 29, Ψυρρή.

• «Best before unu», ο Αντώνης Ανισέγκος (ηλεκτρονικά – προετοιμασμένο πιάνο) και ο animator Ανδρέας Καραουλάνης έρχονται από το Βερολίνο στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσουν το δικό τους ονειρικό οπτικοακουστικό περιβάλλον. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Η Γκαλερί 7 παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση της ζωγράφου Αμαλίας Σταυρουλάκη, με τίτλο «Human Trees», καθώς τα δέντρα παραμένουν κυρίαρχη φιγούρα στη δουλειά της εικαστικού. Στις 8 μ.μ. Σόλωνος 20.