«O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου»

«O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εθνικός Κήπος, το πιο δημοφιλές σημείο του Αττικού πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας, αποδείχθηκε ότι ενέπνευσε και κατέκτησε τους λάτρεις της φωτογραφίας, με το διαγωνισμό “Ο Εθνικός Κήπος στις 4 εποχές του χρόνου” που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού με αντικείμενο τον Εθνικό Κήπο και με θέμα το «Χειμώνα». Ο διαγωνισμός και στις τέσσερις περιόδους (από την άνοιξη του 2018 ως το χειμώνα 2018/19) συγκέντρωσε περισσότερες από 4.000 συμμετοχές, αναδεικνύοντας όψεις του πιο δημοφιλούς επισκέψιμου σημείου αττικού πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και ευαισθησία στην πρόσκληση, και αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο τις συστάδες των δένδρων, τις αλέες, τα μονοπάτια και τις διάφορες εσωτερικές διαδρομές και στάθηκαν στον πλούτο της φύσης, τα αγάλματα, τις λίμνες κλπ. είτε με τοπιογραφία είτε με πιο αυθόρμητα καρέ.

Οι δεκαοκτώ καλύτερες φωτογραφίες για την περίοδο «Χειμώνας», όπως τις επέλεξε η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Βασίλη Νίκα και Ιωάννα Βασδέκη, την διευθύντρια του Εθνικού Κήπου Κατερίνα Αγοραστού και τον εκδότη του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος Τάκη Τζίμα, είναι ήδη αναρτημένες στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, σε διαστάσεις 1.5x2m που αναδεικνύουν τα έργα στην μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται τώρα στην Αθήνα.

Μεγάλος Χορηγός δώρων για την 4η φάση του διαγωνισμού είναι η εταιρία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που προσέφερε

έπαθλα αξίας άνω των €1.000! Αναλυτικά:

  • Το πρώτο βραβείο Σωτήρης Δημόπουλος, μία φωτ. μηχανή SONY ILCE-6000L με φακό16-50mm αξίας  €499
  • Το δεύτερο βραβείο Ζακαρία Αμίν, μία ψηφιακή φωτ. μηχανή SONY DSC-RX100 αξίας €349
  • Το τρίτο βραβείο Χρυσούλα Λαζοπούλου, μία ψηφιακή φωτ. μηχανή SONY DSC-HX350 αξίας €299

Η τελετή απονομής των βραβείων καθώς και οι έπαινοι ανάρτησης στους υπόλοιπους 15 διακριθέντες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10, στο πλαίσιο της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης με όλα τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό κι από τις 4 περιόδους, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Κήπου, εκλεκτών καλεσμένων και φίλων της φωτογραφίας. Η μεγάλη αναδρομική έκθεση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται από 22 ως 24 του μηνός, και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα και να έλθουν σε επαφή με τους δημιουργούς.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 19:00 παρουσία της κας Ελένης Μυριβήλη, Αντιδημάρχου Πρασίνου & Ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή του Δήμου Αθηναίων.

Η αναδρομική έκθεση στην Τεχνόπολη πραγματοποιείτε με την υποστήριξη της Fujifilm Hellas και στον ίδιο χώρο (σε άλλο επίπεδο) θα παρουσιαστεί ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας της κοινότητας των X-Photographers ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν όλα τα best sellers προϊόντα της Fujifilm. Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν και “live” showcases όπου μέλη των X-photographers θα παρουσιάσουν επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό και οι επισκέπτες θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους δημιουργούς για το έργο, τον εξοπλισμό και την έμπνευσή τους.

Χορηγός εκτυπώσεων: L,a,Boutique

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή