Γυναικείοι ρόλοι για σεμινάριο

Γυναικείοι ρόλοι για σεμινάριο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γυναικείες μορφές ως πρότυπο ή ως πρόβλημα» είναι το θέμα σεμιναριακού κύκλου δραματολογίας με τη σκηνοθέτρια και δραματολόγο Βίκυ Γεωργιάδου στο Faro.

Πολλοί δραματουργοί, διαχρονικά, δημιούργησαν εμβληματικές γυναικείες μορφές που λειτούργησαν ως καταλύτες τόσο στην κατασκευασμένη πραγματικότητα των έργων όσο και στην ιστορική πραγματικότητα της εκάστοτε εποχής.

Στα κείμενα που επιλέγονται με βάση αυτόν τον άξονα, η ορμή και η συντήρηση, η αφέλεια και η εμπειρία, ο ιδεαλισμός και ο πραγματισμός, η ανάγκη για ελευθερία και η ανάγκη για έλεγχο έρχονται σε αντιπαράθεση και αντιδιαστολή για να φωτίσουν την αιώνια προσδοκία του ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο. Στο πλαίσιο των έργων, αυτή η επιθυμία για αλλαγή επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει και μένει στον αναγνώστη/θεατή να επιλέξει το αξιακό σύστημα που θέλει να υποστηρίξει μέσα στην κοινωνική του πραγματικότητα, ανεξαρτήτως φύλου. Στη διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, τα κείμενα: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «Νόρα» του Iψεν, «Ονειρόδραμα» του Στρίντμπεργκ, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρεχτ, «Οι Βρικόλακες» του Ιψεν κ.ά. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 11 συναντήσεις.

​​Εναρξη στις 22/2. Πληροφορίες για το κόστος του σεμιναρίου στο τηλ. 210-77.17.544. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή