Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο πλαίσιο του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις, η ΕΛΣ παρουσιάζει δύο κινηματογραφικές σουίτες του Μάνου Χατζιδάκι, «The Martlet’s Tale» και «Sweet Movie», με τους Δήμητρα Σελεμίδου και Αλκίνοο Ιωαννίδη. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός. Στις 8 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

• Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τη μνήμη του Μπρούνο Γκανζ με ένα αφιέρωμα στο έργο του και μερικές από τις καλύτερες ταινίες του. Στις 7 μ.μ. «Τα φτερά του έρωτα», στις 9.30 μ.μ. «Ενας Αμερικανός φίλος». Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136.

• Ο Τάσος Μπλάτζιος μεταφέρει στη σκηνή το «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη υπό μορφή μονολόγου, έχοντας ως αφετηρία το ποίημα «Σώπα μη μιλάς» του Αζίζ Νεσίν. Στις 9 μ.μ. BIOS, Πειραιώς 84.

• «Ο Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια για δεύτερη χρονιά στη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Στις 9 μ.μ. Κεφαλληνίας 18.

• Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το νέο έργο «Το ταξίδι του Ιωνάθαν» του Χρίστου Παπαγεωργίου, το «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα» του Γιοχάνες Μπραμς και το «Ετσι μίλησε ο Ζαρατούστρα» του Ρίχαρντ Στράους. Στις 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Οι «Πυξ Λαξ» έρχονται στην Αθήνα με τα ιστορικά τους άλμπουμ και ένα καινούργιο. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 117 Academy.

• Ο βραβευμένος με Grammy συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος του συγροτήματος «Snarky Puppy», Bill Laurance, έρχεται στο Gazarte με καινούργιο δίσκο. Στις 10 μ.μ. Gazarte – Main Stage, Βουτάδων 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή