Post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία

Post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία» αποτελεί το τελικό στάδιο του ομώνυμου ερευνητικού προγράμματος, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η Σχολή Βακαλό Art & Design. Διήρκεσε δύο χρόνια και αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας συστηματική έρευνα

που διοργανώνεται στην Ελλάδα, γύρω από την ιστορία και τη θεωρία των εφαρμοσμένων τεχνών.

Η έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ώρα 20.00, στο «Ρομάντσο» της οδού Αναξαγόρα 3, έχει θέμα το Design ως υλικό φορέα συλλογικής/ατομικής μνήμης και ουτοπικού οραματισμού, πέρα από τη συνηθισμένη ωραιοποίηση του παρελθόντος και τις ρετρό αναβιώσεις, με επίκεντρο την περίοδο 1950-1970 και τη σύγχρονη εποχή.

Οι συμμετέχοντες, που προέρχονται από τους χώρους της αρχιτεκτονικής, της οπτικής επικοινωνίας, της σκηνογραφίας, των εικαστικών τεχνών, του sound design και της θεωρίας-ιστορίας, είναι οι Ερμίνα Αποστολάκη, Ισιδώρα Αρβανίτη, Αννα Βόκαλη, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και Γιώργος Στρούζας, Joshua Yang, Ματίνα Θρουμουλοπούλου, Δάφνη Καλά, Λευτέρης Καλονάρης, Μαριαλίζα Κάμπη, Μαρία Κουτούζη, Αγγέλα Μανδηλάρη, Μανώλης Μπαμπούνης, Βάσσω Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης, Καρίνα Σαμπάνοβα και Δανάη Τζώτζου.

Εκθεσιακός χώρος «Ρομάντσο», Αναξαγόρα 3. Παραγωγή της Σχολής Βακαλό Art & Design. Διάρκεια έως 3 Απριλίου (ωράριο: 12.00-20.00, καθημερινά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή