TEDxThessaloniki 2019 “New Land”

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 10η συνεχή χρονιά, το TEDxThessaloniki φέρνει την εμπειρία του TED στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας στο ακέραιο το μη κερδοσκοπικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα του TED.  Πρόκειται για το μοναδικό TEDxevent στην Ελλάδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή, από την αρχή του προγράμματος TEDx το 2009.

ToΤΕDxThessaloniki 2019 θα πραγματοποιηθεί στις  11 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο και το θέμα του είναι «ΝewLand – Nέος Τόπος».

Αυτή η χρονιά είναι ορόσημο για το TEDxThessaloniki καθώς η φετινή δέκατη επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω τη διαδρομή που διανύσαμε και, με την ορμή της πορείας που μας έφερε στο σήμερα, να οραματιστούμε το μέλλον, τον νέο τόπο. Οι ομιλητές μας καλούνται να μοιραστούν το όραμά τους για τη νέα εποχή, αναδεικνύοντας ιδέες που θα μας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια εξέλιξης και επανεφεύρεσης του εαυτού μας και του κόσμου.

Συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά σε έναν άγνωστο δρόμο, έξω από χαρτογραφημένα εδάφη. Θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε έναν νέο τόπο ή θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε ό,τι είναι εκτός ελέγχου μας και τότε πώς ο νέος τόπος θα διαμορφώσει εμάς; Για 10η συνεχόμενη χρονιά σας περιμένουμε να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε, και να εντυπωσιαστούμε από ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Εξασφαλίστε τη θέση σας στο TEDxThessaloniki 2019, αγοράζοντας το εισιτήριό σας εδώ.

Ποιοι θα βρεθούν στη σκηνή του TEDxThessaloniki

Ανακοινώθηκαν ήδη οι πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki 2019, καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία από τομείς και … ανοίγοντάς μας την όρεξη για τη συνέχεια.

TEDxThessaloniki 2019 “New Land”-1

Για την Έλλη Στάη δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με μία επιτυχημένη καριέρα στον Τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως παρουσιάστρια σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και κεντρικά δελτία ειδήσεων, αποτελεί σήμερα κεντρική παρουσιάστρια και διευθύντρια του δελτίου ειδήσεων του νεοσύστατου καναλιού Open Beyond.

Ο Δρ Γιώργος Ζαρκαδάκης είναι κάτοχος PhD στην Τεχνητή Νοημοσύνη, έχει γράψει πολλά βιβλία, λογοτεχνικά και μη και διαθέτει εμπειρία 25 ετών στη συμβουλευτική διοίκησης επιχειρήσεων.

Ο Mάριος Παπαλεξάνδρου  αγάπησε την ηλιακή ενέργεια στο πρώτο του πτυχίο, αλλά τον κέρδισε η αιολική ενέργεια στο μεταπτυχιακό. Ο Μάριος είναι ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Αίολος και εμπνευστής του παιχνιδιού Age of Renewables, ενός επιμορφωτικού παιχνιδιού με κάρτες για όλη την οικογένεια.

Η Olivia Casanueva θα μας εισάγει στον κόσμο της εξελικτικής βιολογίας, όπου ένα σκουλήκι μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπος οργανισμό για τη μελέτη της μη γενετικής μεταβλητότητας και της σχέσης της με την εξέλιξη και τις ασθένειες.

Από την εξελικτική βιολογία περνάμε στις διεθνείς σχέσεις και τα μυστικά που κρύβει η Κίνα, με τη βοήθεια του Kerry Brown , καθηγητή Κινεζικών Σπουδών,  διευθυντή του Lau China Institute στο King's College London και συνεργάτη του Προγράμματος Ασίας – Ειρηνικού, στο Chatham House του Λονδίνου.

TEDxThessaloniki 2019 “New Land”-2

Ο Δημήτρης Κρανιώτης από την Αθήνα βρέθηκε στο Λονδίνο κι εκεί δραστηριοποιείται ενεργά στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, ως ένας εκ των ιδρυτών της Ark4Art. Η Ark4Art είναι εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων ελληνικού χαρακτήρα με έδρα το Λονδίνο. Έχει οργανώσει μέχρι σήμερα συναυλίες σε ιστορικούς χώρους, όπως το Barbican Centre, το Royal Festival Hall και τη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Πώς συνδυάζονται η λογοτεχνία με τα κέντρα κράτησης  και τα κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων; Η απάντηση θα έρθει από την Άννα Κασάπογλου, που συνεργάστηκε με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) και συντόνιζε την εκπαιδευτική ομάδα λογοτεχνίας στη φυλακή Διαβατών και  την ομάδα ποίησης αποφυλακισμένων.

TEDxThessaloniki 2019 “New Land”-3

Η Φίλια Μητρομάρα είναι η ομιλήτρια που επιλέχτηκε στο TEDxThessaloniki Salon 2019 και θα βρεθεί κοντά μας στο Βασιλικό Θέατρο, για να μας πει περισσότερα για το motto της «Βλέπω μονόφθαλμα. Όχι κοντόφθαλμα.». Είναι δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία σε έντυπα και ψηφιακά μέσα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με τον digital κόσμο και το δημιουργικό wellness content .

Η πρώτη performer του φετινού TEDx Thessaloniki είναι η Κατερίνα Βρανά. Η τρίτη πιο αστεία κωμικός στον κόσμο για το 2016! Τη γνωρίσαμε από τη "Φέτα", την αγαπήσαμε από το "Σεξ" και σε λίγους μήνες θα την ακούσουμε να μας διηγείται πως "Σχεδόν Πέθανε", όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη Μαλαισία το 2017 αρρώστησε σοβαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή