Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Τριάντα δύο Ελληνες σκιτσογράφοι συμμετέχουν στην έκθεση που φιλοξενείται στον σταθμό μετρό Συντάγματος, μέχρι και 7/4. Τα εκθέματα είναι συνολικά 131, ενώ εκτός από τους Ελληνες, υπάρχουν και ξένοι γελοιογράφοι, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα «Democrisis – Δημοκρατία σε κρίση».

• Eιδική προβολή απόψε για την ταινία «The Waiter» του Στηβ Κρικρή, στον κινηματογράφο «Ελλη». Μετά το πέρας της προβολής των 8 μ.μ., θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, ο οποίος θα είναι παρών. Ακαδημίας 64.

• Η «Δημιουργία» του Γιόζεφ Χάιντν παρουσιάζεται από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με δύο χορωδίες και τους Σάρα Πάουερ (σοπράνο), Ουίλιαμ Γουάλας (τενόρο), Φρέντερικ Λονγκ (βαρύτονο), υπό τη διεύθυνση του Μπράιαν Κέι. Στις 8.30 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη.

• Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Madrugada έρχονται στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις 7-8/4, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου. Τις συναυλίες θα ανοίξει ο Λουκ Ελιοτ. Στις 8.30 μ.μ.

• Ο Βασίλης και ο Σαράντης Σαλέας έρχονται στο Half Note για να παρουσιάσουν τις «Μουσικές του κόσμου». Αυτές περιλαμβάνουν περίφημα ορχηστρικά θέματα, προσωπικές συνθέσεις αλλά και παραδοσιακές μουσικές. Στις 10.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17.

• Το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα θα παρουσιασθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Η αφήγηση θα γίνει συνοδεία μουσικής. Στις 11.30 π.μ. και 12.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

• Οι συγγραφείς Αμάντα Μιχαλοπούλου και Ελενα Πέγκα θα μιλήσουν στην εκδήλωση με τίτλο «Χαμένες στη μετάφραση;», τη Δευτέρα 8/4, πάνω σε θέματα παρανόησης, της διαμεσολάβησης και της μεταφοράς που σχετίζονται με τη μετάφραση. Στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), στις 7.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή