Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Θεόφιλο

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Θεόφιλο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρω την ιστορία όπως οι δάσκαλοι από τα βιβλία», έλεγε ο Θεόφιλος. «Την ξέρω, όμως, όπως την λέει ο τόπος και τα τραγούδια του. Η ιστορία είναι άνεμος, την καταλαβαίνεις όταν την αναπνεύσεις…». Αυτός ο μικρός, ο καχεκτικός, ο αριστερόχειρας –  ιδιότητα που συναντούσε τις προκαταλήψεις της εποχής – ο κλεισμένος στον κόσμο του.

Εμπνευσμένος από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου Θεόφιλου Κεφαλά Χατζημιχαήλ, o Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) πραγματοποιεί τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Θεόφιλος», τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 20:00 στον δημοτικό Πολυχώρο Αννα & Μαρία Καλουτά. Εικόνες θα ξεπηδήσουν από τους πίνακές του και θα συνθέσουν το σκηνικό μπροστά στο οποίο οι χορευτές θα στήσουν το δικό τους χοροστάσι με μουσικές, τραγούδια και χορούς, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι σε τόπους που ενέπνευσαν τον σπουδαίο μας ζωγράφο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Πολυχώρος Αννα & Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, Δευτέρα 15 Απριλίου, 20.00

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή