ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά

Ενα πλήρες πασχαλινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει ετοιμάσει για τους μικρούς επισκέπτες του και τις οικογένειές τους το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, τα παιδιά από 1 έως 2 ετών μαζί με τους γονείς τους αναζητούν κρυμμένα αβγά, γεμίζουν το καλάθι τους και τα χρωματίζουν (10 π.μ.), ενώ οι οικογένειες με παιδιά από 2 έως 3 ετών (10 π.μ.) ανακατεύουν τα υλικά για να φτιάξουν πασχαλινά κουλουράκια. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εικαστική δράση

«Ωχ! Ενα κοτοπουλάκι… στην παλάμη μου» για ηλικίες 4 έως 6 ετών (12.15 μ.μ.), καθώς και τρία προγράμματα για όλη την οικογένεια (παιδιά από 3 έως 12 ετών) εμπνευσμένα από τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το φαναράκι της Ανάστασης (11.15 π.μ.), να στολίσουν τις λαμπάδες τους με κορδέλες, χάντρες και άλλα υλικά (1.15 μ.μ.) και να κατασκευάσουν ένα πασχαλινό αερόστατο, αναβιώνοντας έθιμα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (2.15 μ.μ.). Οι δράσεις συνεχίζονται από την Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Μαΐου με ανοιξιάτικες κατασκευές, μουσική, κηπουρική, παιχνίδια μίμησης, μαθήματα προσανατολισμού κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Παιδικού Μουσείου, www.hcm.gr. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-33.12.995. Το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και την Πρωτομαγιά. Βασ. Γεωργίου Β. 19, Αθήνα.