Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια πλήρη ρετροσπεκτίβα στις ταινίες μυθοπλασίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, από τις 2 έως και τις 8 Μαΐου, στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Πανεπιστημίου 46.

• Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει 38 Ελληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες οι οποίοι πραγματεύονται το θέμα του γυναικείου ερωτικού γυμνού, στην έκθεση με τίτλο «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση». Μονής Αστερίου 3, Πλάκα.

• Παρατείνεται έως την Κυριακή 12 Μαΐου η έκθεση «Ο δάσκαλος Γιάννης Μόραλης», με έργα μαθητών του στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις 10 π.μ. Κουμπάρη 1.

• «Λογοτεχνία και μετάφραση: Αρχαίοι πολιτισμοί και σύγχρονες γλώσσες» είναι το θέμα της δημόσιας συζήτησης συγγραφέων από την Κίνα και την Ελλάδα, απόψε στις 7 μ.μ., στο Polis Art Cafe. Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου.

• Ο «Ελληνικός Κόσμος»  του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει την έκθεση «Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών», με ρομποτικά ομοιώματα των αρχέγονων κατοίκων της Γης. Από τις 9 π.μ. Πειραιώς 254.

• Το συγκρότημα World Trio εμφανίζεται στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Με επιλογές από την τζαζ αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

• Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο  «Θανάσης Βέγγος» ο Κώστας Μαλιάτσης θα παρουσιάσει την παράσταση «Ενα για τα ΑΝΤΑ». Μαζί του στη σκηνή ο Ηλίας Φουντούλης. Στις 8 μ.μ. Πλαταιών και Χειμάρρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή