Κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του»

Κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, πλέον στον Πειραιά και την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη». Μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων ετών, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε έξι συνεχόμενες εβδομάδες μετά το Πάσχα. Πρόσθετα στοιχεία του φετινού κύκλου αποτελούν η συνέχεια της συνεργασίας με την ΑΣΟΝ, καθώς και το μάστερ κλας πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου, καθηγητή του Ωδείου της Νίκαιας.

Για μια ακόμα χρονιά ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: με αξιοσέβαστες σπουδές, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εργάζονται και διαμένουν εκτός Ελλάδας διαγράφοντας μια αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος των πέντε ρεσιτάλ ξεκινάει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, με την διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια Ναταλία Μιχαηλίδου. Ο πολυβραβευμένος νεαρός βιρτουόζος Γρηγόρης Ιωάννου ακολουθεί στις 25 Μαΐου. Η χαρισματική Αγάπη Τριανταφυλλίδη, μόνιμη κάτοικος Κολωνίας, παίρνει την σκυτάλη την 1η Ιουνίου. Στις 8 Ιουνίου εμφανίζεται ο ιδιαίτερος Γιώργος Φράγκος από το Βερολίνο. Ο κύκλος κλείνει με το ρεσιτάλ του εξαιρετικού Στέφανου Θωμόπουλου στις 15 Ιουνίου.

Σε μια ιδιαίτερη συναυλία, στην συνέχεια της παρουσίασης όλων των κοντσέρτων του Mozart για πιάνο και ορχήστρα, η ΑΣΟΝ θα συμπράξει το Σάββατο 18 Μαΐου με τους Θοδωρή Ιωσηφίδη, Χρίστο Παπαγεωργίου και Δόμνα Ευνουχίδου σε τρία έργα, υπό την διεύθυνση του Παύλου Κόρδη.  

«Το piano στα forte του» έχει σκοπό να παρουσιάσει στο αττικό κοινό εξαιρετικούς πιανίστες ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Στην φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι οι οκτώ προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές ελληνικές πόλεις, δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: ευρώ 5 (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), και 40 (τα πέντε ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte

instagram: @topiano_stafortetou

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή