Ρεμπέτικη dream team στο «Γυάλινο»

Ρεμπέτικη dream team στο «Γυάλινο»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως γνωστόν ο κόσμος του ρεμπέτικου είναι λίγο… θολός και σίγουρα πολύπλευρος. Διαφορετικές παραδόσεις, ανατολικές και δυτικές, χωνεύονται μέσα στις δεκαετίες και εξασκούνται από ανθρώπους που συχνά μετρούν την επιτυχία τους με τη λέξη «μεράκι». Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους παλιούς δασκάλους του είδους αλλά και για τους σημερινούς επιγόνους τους, μερικοί από τους οποίους θα συγκεντρωθούν απόψε και την επόμενη Παρασκευή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Αυτή η μεγάλη «Ρεμπέτικη Σύνοδος Κορυφής», όπως τιτλοφορείται, τοποθετεί στην ίδια σκηνή σημαντικούς Ελληνες μουσικούς, σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά φτιαγμένο για τις συγκεκριμένες εμφανίσεις.

Πρώτος και καλύτερος ο Δημήτρης Μυστακίδης. Ο σπουδαιότερος ίσως σύγχρονος δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας ασχολείται χρόνια με το ρεμπέτικο, δίνοντάς του νέες διαστάσεις μέσα από μερικές υπέροχες δισκογραφικές δουλειές αλλά και ζωντανές εμφανίσεις. Στο «Γυάλινο» θα αναλάβει επίσης το τραγούδι μαζί με τον Μανώλη Πάππο (μπουζούκι), τον Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν), τον Μιχάλη Δάρμα (κοντραμπάσο) και την Ανατολή Μαργιόλα (φωνή). Η ρεμπέτικη dream team θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών. Στις 10.30 μ.μ., Συγγρού 143.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή