Στοχεύοντας στους ξένους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, οι τουρίστες βρίσκουν ήδη τα πρώτα φυλλάδια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στα ειδικά σημεία διανομής. Και στο Σύνταγμα, στο περίπτερο του δήμου. Σήμερα τοποθετούνται στο info desk του Δήμου Αθηναίων και του ΕΟΤ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο στόχος είναι να φτάσουν σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία του κέντρου και όσα βρίσκονται κοντά στην Αθήνα: από το Σύνταγμα και την Ομόνοια μέχρι το Καβούρι, τον Πειραιά, την Κηφισιά και την Παλλήνη. Ακόμη και σε ακίνητα με σύμβαση Airbnb, παντού άρχισαν εδώ και μία εβδομάδα να διανέμονται. Σε διάφορα μουσεία της πόλης, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς οργανισμούς, πρεσβείες, ινστιτούτα, καφέ, μπαρ. Υπάρχει επίσης παρουσία στο site των τουριστικών πρακτόρων (tornosnews) και στο visit Greece, συνεργασία με το market in Greece.Com και το discover Greece.com.

Το αυτονόητο, θα σκεφθεί κάποιος. Πράγματι. Και γύρω απ’ αυτό θα έπρεπε να έχουμε χτίσει μια ολόκληρη, γερή πολιτική πολλά χρόνια πριν. Οι ξένοι επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα γοητεύονται απ’ οτιδήποτε συνδυάζει την πολιτιστική κληρονομιά με το θέαμα. Παραστάσεις και συναυλίες σε μνημεία, αλλά και μικρές δωρεάν δράσεις όπως αυτή της Eνωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, «Οι πέτρες μιλούν», που δοκιμάστηκαν πριν από δύο χρόνια έξω από αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, με πρωταγωνιστή τον λόγο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) υπό τη μορφή θεατρικών δρώμενων. Νέοι ηθοποιοί, σπουδαστές δραματικής σχολής, ξεχύθηκαν στις πιο τουριστικές γωνιές και πράγματι άγγιξαν το κοινό.

Ομως, κακά τα ψέματα. Ανεπανάληπτη για τους ξένους είναι η εμπειρία του Ηρωδείου και ακόμη μεγαλύτερη αυτή της Επιδαύρου. Λιγότερο γνωστή της Μικρής Επιδαύρου. Οσοι τουρίστες έζησαν τη διαδρομή μιας παράστασης, φτάνοντας στο θέατρο μέσα από τους πορτοκαλεώνες και τη βόλτα δίπλα στη θάλασσα, δεν την ξεχνούν.

Την αυθημερόν επίσκεψη σε αυτά τα δύο μνημεία μαζί με την παρακολούθηση μιας παράστασης, τη γνωρίζουν πολλοί Ελληνες τα τελευταία χρόνια, όχι όμως οι ξένοι επισκέπτες. Το φεστιβάλ θέλει να ποντάρει σε αυτό, θυμίζοντας ότι υπάρχουν πια αγγλικοί υπέρτιτλοι σε όλες τις παραστάσεις του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή