ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

gkat_15_0106_page_1_image_0005

– Ο Ρώσος μαέστρος Βλαντιμίρ Φεντοσέγεφ θα διευθύνει την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 8.30 μ.μ. Λεωφόρος Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν θεματικό περίπατο σε ιστορικές γειτονιές της πρωτεύουσας που ξεκινά από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, με αφορμή το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου « Μικροί δρόμοι της Αθήνας». Στις 10.30 π.μ. Ασκληπιού 18.

– Το Rooftop Opening Party θα πραγματοποιηθεί στο Bios Ρομάντσο, με τρεις διαφορετικές μουσικές σκηνές. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ. Αναξαγόρα 3-5.

– Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει τον κύκλο τεσσάρων εργαστηρίων «Ρομποτικές μάχες», για ηλικίες 10-18 ετών, προκειμένου να ενημερωθούν για τη ρομποτική, τις εφαρμογές της, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ρομπότ. 1-9/6. Στις 4 μ.μ. Λεωφόρος Συγγρού 387.

– Η χορευτική παράσταση «Εν αρχή ην ο Λόγος», από την ομάδα Gratia Artis,  αποτυπώνει με κινήσεις  και ελάχιστο λόγο, την τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, στο Θέατρο ΠΚ. 1 και 2/6 στις 9 μ.μ. Κασομούλη 30 και Ρενέ Πυώ 2.

– Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων συνεχίζει το Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου πραγματοποιώντας στις 2/6 ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου. Στις 12 το μεσημέρι. Σημείο αφετηρίας, λεωφ. Δημοκρατίας δίπλα στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου.

– Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη αστική περιήγηση με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», προκειμένου όσοι συμμετάσχουν να γνωρίσουν σημαντικές κοινωνικές δομές του κέντρου της Αθήνας. Στις 2-17/6. Στις 11 π.μ. Νικίου 2.

– Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λίγες ημέρες πριν από το Athens Pride Parade 2019, θα προβάλει σε πρεμιέρα το «Faster than Light» των Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen. Εως 2/6. Στις 9 μ.μ. Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107.