ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

– Βραδιά μνήμης αφιερωμένη στη Νίκη Γουλανδρή με τίτλο «Οταν τα φύλλα ψιθυρίζουν» με τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού και του Μάνου Χατζιδάκι. Ποιήματα απαγγέλλει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Στις 8.30 μ.μ. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά.

– Ο Βασίλης Λέκκας και ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε μια κοινή συνάντηση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και στο «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Στις 9 μ.μ. Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

– O Χριστόφορος Ζαραλίκος με τη stand up comedy παράσταση «Viva Comedia» βάζει στο στόχαστρο τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα. Στις 10 μ.μ. Θερινός κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21.

– Η «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει και ο Φοίβος Δεληβοριάς συγκεντρώνει έναν μόνιμο θίασο και νέους καλεσμένους για βραδιές με κέφι, μουσική, χορό και κωμικούς. Στις 8.30 μ.μ. Ιερά Οδός 13-15.

– Ξενάγηση εικονικής πραγματικότητας στο κτίριο της σχολής Μπάουχαους και μια διαδραστική εγκατάσταση εμπνευσμένη από τα θεατρικά πειράματα του Οσκαρ Σλέμερ στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Στις 6, 6.30 και στις 7 μ.μ. Ομήρου 14-16.

– Με την εκδήλωση «Οι πράσινες τεχνολογίες» (Green Technologies) ξεκινάει το «INNOVATHENS powered by Samsung», που αφιερώνει τη φετινή θεματική στο GREENability. Από τις 7 μ.μ. Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

– Πρεμιέρα σήμερα για τη «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, νέα παραγωγή της ΕΛΣ σε σκηνοθεσία των ανατρεπτικών Κάρλους Παντρίσα και Λα Φούρα ντελς Μπάους. Στις 9 μ.μ.