Χορεύει το δάσος;

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς «Χορεύει το δάσος» έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι; Την απάντηση θα δώσουν 100 παιδιά και έφηβοι από 4 έως 18 χρόνων, τα περισσότερα από τα οποία είδαν το τοπίο γύρω τους να αλλάζει δραματικά, φίλους και συγγενείς να χάνονται, αλλά και την επιθυμία για ζωή να επιστρέφει, τη φύση να προσπαθεί να αναγεννηθεί.

Αύριο, στις 9 μ.μ, στον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά (Χρυσοστόμου Σμύρνης 1), εκατό ερασιτέχνες χορευτές, παιδιά και έφηβοι από τον Ν. Βουτζά, το Μάτι, αλλά και τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή, συναντώνται και συμπράττουν σε μια αλληγορική χορογραφία. Στην αρχή είναι το χάος, μετά η γέννηση, η καταστροφή, η βροχή, η μνήμη και, στο τέλος, ο έρωτας. Οι χορογράφοι και καθηγήτριες χορού Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου και Μαρία Αδαμοπούλου καθοδηγούν και στήνουν μαζί με τα παιδιά μια ξεχωριστή παράσταση χορού ανατρέχοντας στη «Συνέλευση των ζώων» του Περικλή Κοροβέση αλλά και σε παλαιούς μύθους. Παρελαύνουν η Πανδώρα, ο Προμηθέας, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, πάντοτε με κεντρικό θέμα τη σχέση ανθρώπου – φύσης. Από την ελπίδα και την προσδοκία, στην εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, με επίκεντρο το Δέντρο της Ζωής.

Η παράσταση θα ξεκινήσει από τον Αθλητικό Σύλλογο και θα επεκταθεί στον γύρω χώρο, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν δάσος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή