ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

– Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με τους Γιώργο Νταλάρα, Μίλτο Πασχαλίδη και Ασπασία Στρατηγού. Στα Λιπάσματα Δραπετσώνας στις 9 μ.μ. Γρ. Λαμπράκη.

– Οι Dead Can Dance εμφανίζονται στο Ηρώδειο για να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο «Dionysus». Στις 9 μ.μ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

– Το μουσικό σχήμα των Χαΐνηδων συνεργάζεται με την ομάδα χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», παρουσιάζοντας μια διαφορετική από τις συνηθισμένες ανάγνωση του «Ερωτόκριτου», στο Κηποθέατρο Παπάγου. Η διαχρονική αξία του κλασικού έργου αναδεικνύεται με μια νέα ματιά. Στις 9 μ.μ. Κορυτσάς.

– Προβολή των ταινιών «Greengreen Screenscreen» του Λουίτζι Κάμπι και «Μισός κόσμος» του Φλόριαν Φλίκερ στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και ώρα 9 μ.μ. διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου. Συγγρού 364.

– Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Ακη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, η «Λωξάντρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων.  Στις 9.30 μ.μ. Βύρωνας.

– Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Κώστας Καραφώτης μαζί στη σκηνή για ένα πρόγραμμα με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Στο Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Στις 9.30 μ.μ. Πλατεία Δεξαμενής.

– Η αγαπημένη παιδική παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζεται από την παιδική σκηνή Φώτη Σπύρου στο Δημοτικό Αλσους της Ηλιούπολης. Στις 9 μ.μ. Γαρδίκη και Σμόλικα.