Χορός στο Θησείο: Δύο καρέκλες αναμένουν θεατές

Χορός στο Θησείο: Δύο καρέκλες αναμένουν θεατές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές, προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή, καθώς ένας ερμηνευτής θα χορέψει γι’ αυτούς. Ο χαρισματικός χορευτής και χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης μοιράζεται με άλλους, κάθε φορά, χορευτές ένα πείραμα για ερμηνευτές και θεατές. Το ίδιο κάνει και στο «One One One», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Θησείο. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων και δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό, αμφισβητώντας ρόλους και όρια.

Γιος του χορευτή και χορογράφου Χάρη Μανταφούνη, ο Γιάννης Μανταφούνης σπούδασε χορό στη Γαλλία και αποφοίτησε από το Ανώτατο Εθνικό Ωδείο Μουσικής και Χορού του Παρισιού. Στην Πόλη του Φωτός ξεκίνησε και τη σταδιοδρομία του ως χορευτής. Συμμετείχε σε διεθνείς ομάδες χορού και έχει συνεργαστεί με την Οπερα του Γκέτεμποργκ, καθώς και με το Χοροθέατρο της Ολλανδίας, όπου παρουσίασε επίσης χορογραφία του. Το 2004 συμμετείχε ως χορευτής στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ερμηνεύοντας τον ρόλο του ιπτάμενου Ερωτα. Από το 2004 δραστηριοποιείται ως χορογράφος ενώ από το 2005 είναι μέλος της ομάδας The Forsythe Company της Φρανκφούρτης.

Πεζόδρομος Ερμού και Ασωμάτων. 7/7 στις 7 μ.μ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή