ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Ξεναγήσεις στην έκθεση «Avigdor Arikha, μια ανάσα» διοργανώνονται από το Μουσείο Μπενάκη με την καθοδήγηση του ζωγράφου Κωνσταντίνου Κερεστετζή. Απαραίτητη η κράτηση. Στις 7 μ.μ. Κουμπάρη 1.

– Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Ορφέας Περίδης ερμηνεύουν τις καλοκαιρινές κασέτες που έφτιαξε για τον Μελωδία 99,2 ο μουσικός και δάσκαλος Δημήτρης Μυστακίδης. Στις 9 μ.μ. Ηρώδειο.

– Στο Φεστιβάλ Θάλασσας εμφανίζεται ο τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής, για μια συναυλία με τίτλο «Τα τραγούδια της πέτρας» με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Στις 9 μ.μ. Πολυχώρος Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

– Συνεχίζεται η περιοδεία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με την αισθηματική οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η πρώτη αγάπη». Σήμερα, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 9 μ.μ. Οδός Κορυτσάς, Παπάγου.

– Μουσικός Ιούλιος πραγματοποιείται στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου με σειρά συναυλιών. Απόψε εμφανίζονται οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

– Εγκαινιάζεται ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονης υδατογραφίας σε επιμέλεια του Πάρη Καπράλου στην Chili Art Gallery. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ. Δημοφώντος 13-15, Θησείο.

– O Μάριος Φραγκούλης παρουσιάζει τα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Γαλάζια λίμνη» σε μια μοναδική συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Στις 9.30 μ.μ. Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη.