Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Σήμερα ξεκινούν οι πρώτες μουσικές βραδιές του 14ου  Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας με τη συναυλία κλασικής μουσικής «Περί τον Debussy», με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, τη σολίστ στο φλάουτο Ναταλία Γεράκη, τον Διονύση Μαλλούχο και τον Νικόλα Τσαλίκη στο πιάνο με έργα των Ντεμπισί, Ραβέλ, Σεν Σανς κ.ά. Στην αυλή του Ναού του Σωτήρος στις 9 μ.μ. Αίγινα.

– Θεματική ξενάγηση στην αρχαιολογική έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: Αποικίες των Κυκλάδων στο Βόρειο Αιγαίο» διοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων. Στις 12 το μεσημέρι. Μανώλη Ανδρόνικου 6.

– Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Κτιστοπούλου με τίτλο «Θαλάσσιοι Τόποι» που αντλεί την  έμπνευσή της από τη θάλασσα και τις πολλές της όψεις. Στις 9 μ.μ. Εως 31/8. Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη, Ερμούπολη  Σύρου.

– Με μια συναυλία αφιερωμένη στα προσφυγόπουλα ξεκινά το φεστιβάλ «Samos Young Artists Festival» υπό τη σκέπη του Ιδρύματος Schwarz. Ερμηνεύουν η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και το σύνολο Ventus. Στις 8.30 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου.

– Με την προβολή της ταινίας «Μπέργκμαν: ένας αιώνας» (2018) σε σκηνοθεσία της Μαργκαρέτε Φον Τρότα ολοκληρώνεται «Το Φεστιβάλ πάει σινεμά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων. Εως 9/8. Στις 9.30 μ.μ.

– Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με το επιτυχημένο πρόγραμμα «Σε απευθείας σύνδεση» και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών. Συμμετέχει ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές. Στις 9.30 μ.μ. Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή