ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

i-politistiki-atzenta-toy-savvatoy-2333231

– Φιλανθρωπική συναυλία με τους ταλαντούχους σολίστ Μαγιούκο Καμίο (βιολί) και Ναρέκ Χακναζαριάν (βιολοντσέλο), στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Υδρας. 17/8. Στις 9 μ.μ. Υδρα.

– Ο Δημήτρης Μπάσης συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του δημιουργώντας όμορφες βραδιές με αγαπημένα τραγούδια, με τη συνοδεία της Δήμητρας Σταθοπούλου. 17/8. Στις 9.30 μ.μ. Φιλαδέλφειο, Θεσσαλονίκη.

– «Τα αγάλματα και ο κήπος»: ξενάγηση στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης Βοιών, ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο της Ε. Σαραντίτη «Ο κήπος με τα αγάλματα» και μουσική εκδήλωση με έντεχνα τραγούδια. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 7.30 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. Στις 17/8, Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών.

– Εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση «Les roses/Τα τριαντάφυλλα» του Κώστα Ευαγγελάτου στη «Μωβ Σκηνή» του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη και ακολουθεί η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης «Πανσέληνος στον κήπο». 17/8. Στις 9 μ.μ. και 10.30 μ.μ. Αργοστόλι.

– Συναυλία με την ερμηνεύτρια Αντριάνα Μπάμπαλη παρουσιάζεται στο Κάστρο και ο χώρος μένει ανοικτός για το κοινό από τις 8.30 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Στις 17/8, Κάστρο Μαυροβουνίου (Γουλάδες) Γυθείου.

– «Υπό το σεληνόφως», μουσική εκδήλωση διοργανώνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας, και ο χώρος του μουσείου με τη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις παραμένει ανοικτός για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Στις 19/8,  Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας.

– «Piano στο Αλώνι» είναι ο τίτλος του Φεστιβάλ πιάνου που διοργανώνεται στο  Πήλιο. Σήμερα, συναυλία με την Αριάδνη Παπαγεωργίου και την Αsta Dοra Finnsdοttir. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Αλώνι, Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο.