«The Thread», διάλογος χορών… στην Επίδαυρο

«The Thread», διάλογος χορών… στην Επίδαυρο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελληνική του πρεμιέρα –μετά την πρώτη του Λονδίνου– κάνει αυτό το Σάββατο (24/8) στην Επίδαυρο το «The Thread», η χορευτική παράσταση που δημιούργησε ο σπουδαίος Ράσελ Μάλιφαντ πάνω σε μια ιδέα της Γεωργίας Ηλιοπούλου. Οι μουσικές του Βαγγέλη Παπαθανασίου ντύνουν τις χορογραφίες, οι οποίες βασίζονται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη η σύγχρονη χορευτική πρακτική. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης, που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια, και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης, που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητά τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Ο Ράσελ Μάλιφαντ με την προσωπική του χορευτική γλώσσα τολμάει, αποδομεί και ανασυνθέτει την κινησιολογία του παρελθόντος κάνοντας τομή στη δημιουργική του πορεία. Μελέτησε βαθιά, με τη βοήθεια δύο Ελλήνων δασκάλων, της Ελένης Σπαθιά και του Τάκη Καραχάλιου, τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία». Τα κοστούμια είναι της Μαίρης Κατράντζου. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή