Φθινοπωρινά βράδια γεμάτα συναυλίες

Φθινοπωρινά βράδια γεμάτα συναυλίες

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σεπτέμβριος θα ανήκει στη μουσική και στο τραγούδι. Ξεκινάει στις 2 του μηνός ξεμυαλίζοντάς μας με την Barcelona Gipsy balKan Orchestra στην Τεχνόπολη. Μια κολεκτίβα μουσικών από όλη την Ευρώπη: ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, ένας Ουκρανός, ένας Ιταλός, ένας Σέρβος, μια Καταλανή αλλά και ένας Ελληνας με ορμητήριο τη Βαρκελώνη. Οπου εμφανίζονται, ξεσηκώνουν το κοινό διασκευάζοντας παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των μεσογειακών ακτών.

Σε μια πρώτη καταγραφή των συναυλιών, διαπιστώνει κανείς ότι κάθε βράδυ έως τα μέσα Οκτωβρίου, από το Βεάκειο, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έως την Τεχνόπολη, το Gazarte, το Κηποθέατρο Παπάγου αλλά και την Ελευσίνα (Αισχύλεια), πραγματοποιούνται ταυτόχρονα τρεις, τέσσερις και πέντε συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Μεγάλος ο ανταγωνισμός αλλά το συναυλιακό στρίμωγμα κάθε φθινόπωρο δείχνει ότι υπάρχει κοινό που συντηρεί τόσα μουσικά γεγονότα. Το βράδυ της Barcelona Gipsy balKan Orchestra στην Τεχνόπολη, το Θέατρο Βράχων αντιτείνει το αφιέρωμα των Γιώργου Νταλάρα, Μίλτου Πασχαλίδη, Ασπασίας Στρατηγού, στον ποιητή, πεζογράφο και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου. Στις 3/9 στο Βεάκειο τραγουδούν οι Πυξ Λαξ, στις 4/9 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, και στο Κηποθέατρο Παπάγου η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον Γιάννη Κότσιρα. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στην ταράτσα του με τη Μάρθα Φριντζήλα και τους Usurum. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος ή Γιαν Βαν συναντά επί σκηνής τον Παύλο Παυλίδη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του mini album Κακό Ποίημα, σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου.

Φθινοπωρινά βράδια γεμάτα συναυλίες-1

Η Barcelona Gipsy balKan Orchestra (αριστερά) θα μας ξεμυαλίσει στις 2/9 στην Τεχνόπολη.

Το επόμενο βράδυ 6/9 ο Vassilikos, συνθέτης και στιχουργός των Raining Pleasure, εμφανίζεται στο Gazarte Roof Stage με το νέο του άλμπουμ «Αmazing Grey». Στις 7/9 η Ρένα Μόρφη στο Κηποθέατρο Παπάγου υπόσχεται μια μείξη του Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνας.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα θα είναι η φετινή συναυλία «Ολοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο, στις 9 Σεπτεμβρίου. Είναι αφιερωμένη στον Χρήστο Νικολόπουλο και στα 55 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και συμμετέχουν αφιλοκερδώς, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος. Το ίδιο βράδυ στην Τεχνόπολη εμφανίζεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ στους Βράχους οι «Δυνάμεις του Αιγαίου». Στις 10-11/9 στην Τεχνόπολη τραγουδάει ο Γιάννης Χαρούλης, στις 11/9 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδάει στα Αισχύλεια 2019, ενώ η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελλη Πασπαλά και η Dilek Koç εμφανίζονται στο Βεάκειο. Στις 13 του μηνός, η Ειρήνη Σκυλακάκη εμφανίζεται στην ταράτσα του Gazarte. Στις 16/9 ο Σωκράτης Μάλαμας δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο, η Δήμητρα Γαλάνη με τη Νατάσσα Μποφίλιου και την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, στις 18 στο θέατρο Πέτρας. Η λατρεία του ελληνικού κοινού για τους Florence and the Μachine ήταν στα αναπάντεχα του καλοκαιριού. Τα εισιτήρια των δύο συναυλιών της στο Ηρώδειο 19 και 22/9 εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και προστέθηκε τρίτη συναυλία στις 21 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. Στις 27 στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) έρχεται ο Eros Ramazzotti και στο «Παλλάς» ο βιρτουόζος βιολονίστας Αρα Μαλικιάν.

Δυναμικά ξεκινάει και ο Οκτώβριος με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, ακολουθεί στις 4/10 ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη λαϊκή όπερα «Ο φτωχούλης της Ασίζης», στις 5 του μηνός ο Σταύρος Ξαρχάκος με τις «5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν», ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που ανατρέχει στη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή