Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ενα χορευτικό, ελληνικό και ξένο, πρόγραμμα σε ρετρό ατμόσφαιρα μέσα από ξέφρενες σουίνγκ και ροκ εν ρολ μελωδίες παρουσιάζουν οι The Swingin’ Cats στο καλοκαιρινό Gazarte. 24/8. Στις 10 μ.μ. Roof stage – Gazarte, Βουτάδων 35.

– Οι εκδόσεις Πατάκη και το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες διοργανώνουν συνάντηση με τον Ελληνα συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό, με θέμα τη σχέση λογοτεχνίας και Επανάστασης του 1821 και με αφορμή το μυθιστόρημά του «Αηδονόπιτα». Μαζί του θα συνομιλήσει ο καθηγητής και συγγραφέας Νίκος Κυριαζής. 24/8. Στις 9 μ.μ. Μουσείο Μπουμπουλίνας, Σπέτσες.

– Από αύριο ξεκινά στο Καστελλόριζο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», τόπος συνάντησης για κορυφαίους δημιουργούς, αλλά και για εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 25 ξένα και ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα διαγωνιστούν για την κορυφαία τιμητική διάκριση της διοργάνωσης, το βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ. Εως 1/9. Καστελλόριζο.

– «The Thread», η χορευτική παράσταση που δημιούργησε ο σπουδαίος χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ, με τη μουσική να υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, παρουσιάζεται στην Επίδαυρο για μία βραδιά. 24/8. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

– Με δύο σπουδαίες ταινίες ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι προβολές της «Ηφαιστειάδας», που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στη Νίσυρο. Στις 24/8: «Χωρίς ήλιο» του Κρις Μαρκέρ. Στις 25/8: «Que Viva Mexico» του Σεργκέι Αϊζενστάιν. Στις 8.30 μ.μ. Νίσυρος.

– Στην έκθεση «Worlds Apart» του Ιρανοαμερικανού καλλιτέχνη Amir Η. Fallah, προσωπικές ιστορίες διωγμού, προσφυγιάς και περιπλάνησης έρχονται στο επίκεντρο της εικαστικής δημιουργίας, με τεχνική που αποδομεί την έννοια της κλασικής προσωπογραφίας. Εως 30/9. Καθημερινά, 7 μ.μ.-2 π.μ. Γκαλερί «Δύο Χωριά», Μύκονος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή