Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα το 18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν με τον Βυζαντινό Χορό «Ο Οσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» με διευθυντή τον Δημήτρη  Μανούση. Στις 8.30 μ.μ. Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, Πάτμος.

Συνεχίζεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, που φιλοξενεί συνολικά 50 ποιητές και ποιήτριες από 10 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου. Η «Τράπεζα Ποιητών» ξεκινά στις 11.30 π.μ. στη Στέγη Γραμμάτων. Η ποιητική συνάντηση με αναγνώσεις  ποιημάτων αρχίζει στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο Μπάρρυ. Πάτρα.

Δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα» πραγματοποιείται από τους επιμελητές της έκθεσης, και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Στις 12 το μεσημέρι, πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, λεωφ. Στρατού 2.

Η οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η πρώτη αγάπη», μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και της ομάδας «Ραφή» σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βύρωνα. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Βράχων, Σκηνή «Αννα Συνοδινού».

Αρχίζει το 2ο Φεστιβάλ «Αναψυκτήριον Τα Ωραία Εξάρχεια» (έως 1/9) με μουσικές εκδηλώσεις και πολλές συζητήσεις. Από τις 10 μ.μ. έως 12 μ.μ. Πλατεία Εξαρχείων.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει σήμερα συναυλία με τα αγαπημένα του τραγούδια στην Κομοτηνή. Στις 9 μ.μ. Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή