Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παρουσιάζει συναυλία με τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο και επιλογές από την ελληνική δισκογραφία. Μαζί της ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. 31/8. Στις 9 μ.μ. Ανοικτό Θέατρο, Χώρα της Ανδρου.

Ο Μάριος Φραγκούλης εμφανίζεται σε μια ξεχωριστή βραδιά με τους Big Band, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, Συμμετέχει η τζαζ ντίβα Τάμι Μακ Καν. 31/8. Στις 9 μ.μ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ αποτελούν εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση, και το πρόγραμμά τους εμπλουτίζεται από την Κυριακή (1/9) με ακόμη δύο water shows σε μουσική των Νίκου Σκαλκώτα και Ντμίτρι Σοστακόβιτς. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

«Κλασικοί και σύγχρονοι μουσουργοί στον κινηματογράφο» είναι το θέμα της μουσικής βραδιάς του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, με πιάνο, σαξόφωνο και φλάουτο. 1/9, στις 9 μ.μ. Στην Ελεήστρια, Κορώνη.

Εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση  «Αναστοχασμοί της παράδοσης» από το Balkan Art Festival, έναν θεσμό για τη χαρτογράφηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής τοπογραφίας των Βαλκανίων. 1/9. Στις 8.30 μ.μ. Εως 15/9. Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης. Βασ. Ολγας 68, Θεσσαλονίκη.

Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα, υπό τη διεύθυνση του Aλκη Μπαλτά με σολίστ την υψίφωνο Αννα Στυλιανάκη. 1/9. Στις 8.30 μ.μ. Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, Πάτμος.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, με τη συνοδεία της ταλαντούχας Ασπασίας Στρατηγού. Συνοδεύουν 9 εξαιρετικοί μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία τους. Σήμερα, στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η θερινή σκηνή του Τάσου Κώνστα στο αγαπημένο θερινό θέατρο σκιών της Αθήνας συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο τις παραστάσεις της με κωμωδίες του Καραγκιόζη. 1/9, στις 8.30 μ.μ. Πάρκο Φλοίσβου.

Με επίκεντρο τη θεά Αφροδίτη και τις παραδόσεις για τη γέννησή της, ο ομότιμος καθηγητής Φιλολογίας Ανδρέας Βοσκός και ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Κουκούλης δίνουν διάλεξη στον ανοικτό χώρο της Πατρίκιας Αγροτικής Σχολής στον Καραβά. Στις 8 μ.μ. Κύθηρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή