Ο χαρισματικός Αντρέα Μποτσέλι τραγουδάει στο Ηρώδειο την ερχόμενη Τετάρτη για καλό σκοπό

Ο χαρισματικός Αντρέα Μποτσέλι τραγουδάει στο Ηρώδειο την ερχόμενη Τετάρτη για καλό σκοπό

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν ανεβαίνω στη σκηνή, ο σκοπός μου δεν είναι να επιδείξω τις φωνητικές μου ικανότητες. Αντιθέτως, αυτό που θέλω είναι να δώσω λίγη χαρά και ευτυχία σε όσους με ακούν. Είμαι πεπεισμένος ότι για να μπορείς να τραγουδήσεις καλά πρέπει να αγαπάς τον πλησίον σου και να έχεις πάθος για την ίδια τη ζωή». Να μία από τις φράσεις του Αντρέα Μποτσέλι που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το μοναδικό δώρο που του δόθηκε. Η φωνή του, με τη μαγική δύναμή της, μπορεί να αγγίξει ανθρώπους κάθε ηλικίας και κυρίως εκείνους που ίσως να μην τρέφουν συμπάθεια για το κλασικό ρεπερτόριο. Ο διάσημος τενόρος θα εμφανιστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο σε μια συναυλία κοινωφελούς χαρακτήρα.

Ο Ιταλός είναι επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος International Foundation for Greece (IFG). O φορέας ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, με διττό στόχο. Αφενός δραστηριοποιείται στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών, και αφετέρου στη στήριξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών εδώ στην Ελλάδα. Συμμετέχει λ.χ. στην εκπόνηση της μελέτης με όραμα τη μελλοντική κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου. Οπως όλοι γνωρίζουμε, χρειάζεται να γίνει μια αναβάθμιση των αρχαιολογικών υποδομών του νησιού τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων που διαβιούν εκεί.

Ο χαρισματικός Αντρέα Μποτσέλι τραγουδάει στο Ηρώδειο την ερχόμενη Τετάρτη για καλό σκοπό-1

Στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανεβεί και ο Βασίλης Λέκκας.

Παράλληλα το ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της δεκαετούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης, αλλά και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για εκατοντάδες σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Το σημαντικό με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ιδρύματος είναι ότι ταυτόχρονα αποτελεί ένα αξιόπιστο φιλανθρωπικό «όχημα», συγκεντρώνοντας πόρους από τρίτους που θέλουν να προσφέρουν στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και να είναι βέβαιοι πως η βοήθεια θα φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στον στόχο της.

Ο χαρισματικός Αντρέα Μποτσέλι τραγουδάει στο Ηρώδειο την ερχόμενη Τετάρτη για καλό σκοπό-2

Ο Γιώργος και η Ασπασία Λεβέντη με το ζεύγος Μποτσέλι.

«Από την πλευρά του ιδρύματος αλλά και από ολόκληρη την οικογένεια Μποτσέλι η συναυλία αυτή θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου μας Φράνκο Τζεφιρέλι», υπογραμμίζει στην «Κ» η Ασπασία Λεβέντη, προσθέτοντας: «Το IFG, τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζει σταθερά τις δραστηριότητές του με την πολύτιμη στήριξη των Φίλων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι προσωπικότητες διεθνούς κύρους όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Σαλβατόρε Ανταμό, ο Κριστόφ, ο Τζιμ Γιαννόπουλος, η Λουθ Καζάλ, ο Νίκος Αλιάγας, ο καθηγητής Αριστείδης Πατρινός, o Dr Πίτερ Διαμάντης, η Ρίτα Γουίλσον, η Σοφία Κοκοσαλάκη, η Τζέιν Μπίρκιν, ο Αλεξάντρ Ντεσπλά κ.ά.». Τα έσοδα της βραδιάς που θα πρωταγωνιστήσει ο Αντρέα Μποτσέλι, θα διατεθούν ακριβώς για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και πετρελαίου θέρμανσης. Στη  σκηνή θα ανεβεί και ο Βασίλης Λέκκας, πρέσβης του ιδρύματος. Θα τους συνοδεύουν η χορωδία και η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ο Μαρτσέλο Ρότα.

Ο χαρισματικός Αντρέα Μποτσέλι τραγουδάει στο Ηρώδειο την ερχόμενη Τετάρτη για καλό σκοπό-3

Τελετή παράδοσης ενός νέου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από το Ιδρυμα.

Μέσα στις δράσεις του ιδρύματος είναι και τα βραβεία «IFG Awards» με την απεικόνιση σε γραμματόσημο εν ζωή Ελλήνων της διασποράς, που όχι μόνο δεν ξέχασαν την ελληνική τους καταγωγή, αλλά προβάλλουν και ζωντανεύουν ο καθένας με το δικό του έργο την ιδέα της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή