Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε ποιήματα για το φεγγάρι, τα αστέρια, τα πεφταστέρια και τους συμβολισμούς πίσω από όλα αυτά. Στις 8 μ.μ. Αστεροσκοπείο Αθηνών.

– Ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφράζει και σκηνοθετεί τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη. Στη σκηνή ανεβαίνουν τρεις ηθοποιοί (Ρούσσου, Ματαφιά, Λιώση) και δύο μουσικοί (Βιλιώτης, Κολοβός). Στις 9 μ.μ., Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206.

– Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο, όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση, η μουσική και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Στις 6 μ.μ. στο ΚΠΙΣΝ. Ευριπίδου και Λ. Συγγρού.

– Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα βιβλία του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας». Στο Κέντρο Τεχνών Μετς έως τις 5/10. Ευγένιου Βουλγάρεως 6.

– Γνωστές λυρικές άριες αναμειγνύονται με ρετρό ελληνικά και ξένα τραγούδια σε μια μουσική αλχημεία γεμάτη αρμονίες νόστου. Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Κουτσούρη. Στις 8.30 μ.μ., στην 3η μαρίνα Γλυφάδας.

– Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δίνει συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 9 μ.μ. Οδός Κορυτσάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή