«Ικέτιδες», με τρεις αφηγητές

«Ικέτιδες», με τρεις αφηγητές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οπου μετράει η γνώμη του καθενός μας/ αρκεί να εξυπηρετεί την ευημερία όλων…», γράφει ο Ευριπίδης στις «Ικέτιδες». Και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης στηρίζει τη σκηνική μεταφορά του έργου «αποκλειστικά στη διαχείριση της εκφοράς του λόγου, ως πρωτογενούς φορέα του νοήματος, που αναδεικνύει τη γήινη απλότητα του αρχαίου δράματος». Ο ίδιος, εξάλλου, ανέλαβε και το επίπονο έργο της μετάφρασης της ευριπίδειας τραγωδίας.

Στη σκηνή ανεβαίνουν τρεις ηθοποιοί (Δανάη Ρούσσου, Αρτεμις Ματαφιά, Τζωρτζίνα Λιώση) και δύο μουσικοί (Γιάννης Βιλιώτη, Βασίλης Κολοβός), οι οποίοι αναλαμβάνουν την αφήγηση της δράσης. Ο γλύπτης και χαράκτης Αριστείδης Πατσόγλου δημιουργεί τον περιβάλλοντα σκηνικό χώρο, τα γλυπτά και τα κοστούμια και ο Βαγγέλης Γιαννάκης την πρωτότυπη μουσική.  Οι Ικέτιδες, μητέρες απ’ το Αργος, που εκλιπαρούν να τους δοθούν τα σκοτωμένα παιδιά τους για να τα θάψουν, δεν μπορούν να εισακουσθούν ούτε από τους νικητές αντιπάλους τους, τους Θηβαίους, που το απαγορεύουν, ούτε από κάποιον άλλο θεσμό ή πόλη της Ελλάδας. Μπορούν να εισακουσθούν μόνο από την Αθήνα της Δημοκρατίας.

Η παράσταση, που έκανε την πρεμιέρα της χθες, επαναλαμβάνεται σήμερα και αύριο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), στις 9 μ.μ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή