Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν σε θεατρικό αναλόγιο το βιβλίο του Δημήτρη Πιατά «Σινέ Λαύκος» στις 7 μ.μ., στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Δημήτρης Πιατάς. Ζάππειο.

– Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης «Μικρασία Χαίρε!», θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη ξενάγηση στα Μουσεία της Εστίας Νέας Σμύρνης από την έφορο των μουσείων Θέμιδα Παπαδοπούλου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός». Στις 11 π.μ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη.

– Το 42ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ξεκινάει αύριο Κυριακή 15/9 στην αίθουσα «Ολύμπια» και στο Δημοτικό Ωδείο. Συνολικά θα προβληθούν 199 ταινίες από 64 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ. Δράμα.

– Το επιτυχημένο θεατρικό του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα, κοιμήσου» παρουσιάζεται για τρεις τελευταίες παραστάσεις. Αύριο Κυριακή 15/9 στο Αλσος Νέας Σμύρνης και στις 18-19/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου. Παίζουν: Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιάννης Νιάρρος, Ελλη Τρίγκου, Μάγια Κώνστα. Στις 8.30 μ.μ. Αλσος Νέας Σμύρνης.

– Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Βαρελά με τίτλο Anima I παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Ο κύκλος των έργων Anima I περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, γλυπτά, λευκώματα, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, μια επιλογή καθημερινών αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, εκδόσεις, βίντεο και ρούχα από την προπαρασκευαστική διαδικασία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου. Πειραιώς 138.

– Αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΑΙΓΙΝΑ, 2003» του Ι. Μόραλη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16/9 στις 12 το μεσημέρι στην οδό Καζαντζάκη, στην Αίγινα, έξω από το σπίτι του –αχώριστου στη ζωή και στην τέχνη– φίλου του Μόραλη, Νίκου Νικολάου. Θα ακολουθήσει δεξίωση μετά την τελετή στο σπίτι του Νίκου Νικολάου. Αίγινα.

– Το συναυλιακό καλοκαίρι του Σωκράτη Μάλαμα ολοκληρώνεται με την καθιερωμένη εμφάνισή του στην Τεχνόπολη τη Δευτέρα 16/9, στις 9 μ.μ. Μαζί του τραγουδάει η Ιουλία Καραπατάκη. Πειραιώς 100. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή