Ιστορίες που εμπνέουν, από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Ιστορίες που εμπνέουν, από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορίες ταλέντου, τόλμης και εξωστρέφειας από καταξιωμένους Έλληνες που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η εφημερίδα Καθημερινή, στο πλαίσιο του event Κ Inspiration που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου στο Kέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».  

Δίπλα στους καλεσμένους Λευτέρη Πετρούνια, Βασίλη Κεκάτο, Νίκο Μωραϊτάκη, Έλλη Παπαεμμανουήλ, Χριστίνα Πουλίτση, Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ, Νίκο Ρούσσο, Χριστίνα Ψαρρά και άλλους, θα βρίσκεται -με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού συνεργάτη- το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με τις δικές του πρωτότυπες ιστορίες έμπνευσης που θα αφηγηθούν οι δικοί του άνθρωποι.

Μοναδικές ιστορίες καινοτομίας, ταλέντου, επινοητικότητας, οράματος, ηγεσίας, από έναν οργανισμό που υπογράφει την εκπαιδευτική πρωτοπορία στα 144 χρόνια ιστορίας του. 

Με άξονα τις νέες τεχνολογίες, την αριστεία, τις αθλητικές επιδόσεις, εκπρόσωποι και από τις τρεις βαθμίδες του Κολλεγίου ­–Pierce, Deree, Alba θα ξεδιπλώσουν ιστορίες που θα γίνουν αφορμή για έμπνευση και δημιουργικό προβληματισμό, σε μία ειδική ενότητα σε δύο μέρη, με  τίτλο "Inspiring Minds".

Ο ρόλος των τεχνολογικών καινοτομιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η περίπτωση της Αίθουσας Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών (STR), η ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες στο σχολείο όπως αποτυπώνονται στα πρότζεκτ μαθητών του Pierce, πρωταγωνιστούν στο πρώτο μέρος της ενότητας Inspiring Minds. Τις ξεχωριστές αυτές ιστορίες παρουσιάζουν η Dean της Σχολής Διοίκησης και Οικονομικών του Deree, δρ Άννυ Τριανταφύλλου και καθηγητές του Pierce. Παράλληλα, για το έργο του Αθλητικού Τμήματος του Κολλεγίου και τη σημασία της ποιοτικής αθλητικής παιδείας ως προϋπόθεση ατομικής επιτυχίας, θα μιλήσει ο διευθυντής του Τμήματος κ. Θοδωρής Πρισκομάτης μαζί με αθλητές-σπουδαστές.  

Στην αριστεία, την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης στο Κολλέγιο είναι αφιερωμένο το δεύτερο μέρος της ενότητας, με τη μορφή πάνελ αποτελούμενου από τους ακαδημαϊκούς δρα Χάρη Βλαβιανό, Καθηγητή Ιστορίας και Πολιτικής Θεωρίας στο Deree και Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, και δρα Χαράλαμπο Μαινεμελή, Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διευθυντή Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, στο Alba Graduate Business School. Τη συζήτηση συντονίζει ο Νίκος Ευσταθίου από την Καθημερινή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό ύστερα από κράτηση θέσεων. 

Αναλυτικές λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ  και για τη συμμετοχή του Κολλεγίου εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή