Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η παράσταση «Θα πάντα εκεί… – Πεθαίνω σαν χώρα» σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στο θέατρο «Σταθμός». Σκηνοθεσία, Στέλιος Κρασανάκης. Στις 9 μ.μ. Βίκτωρος Ουγκώ 55.

– Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– «Η ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά ρίχνει την αυλαία της με δύο τελευταίες παραστάσεις (σήμερα και αύριο) και καλεσμένους-έκπληξη. Στις 8.30 μ.μ. Ιερά Οδός 13-15.

– Παρουσίαση του δίτομου έργου «Η προκυμαία της Σμύρνης. Ανιχνεύοντας ένα σύμβολο προόδου και μεγαλείου» (εκδ. Καπόν) γίνεται από την Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας στο πνευματικό κέντρο της ένωσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δύο συγγραφείς-ερευνητές Γιώργος Πουλημένος και Αχιλλέας Χατζηκωνσταντίνου. Στις 7.30 μ.μ. Αλατσάτων 27, Νέα Ιωνία.

– H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, ένα μοναδικό μουσικό σύνολο με μέλη από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, το Σουδάν, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ιράν, την Πορτογαλία, συναντά το κοινό της Αθήνας στο μετρό του Συντάγματος, σε μια μοναδική συναυλία. Στις 5 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

– Εγκαινιάστηκε από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης, τον Δήμο Λιβαδέων, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και τον Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς η έκθεση φωτογραφίας του Αρι Γεωργίου με τίτλο «Αμερική – Ρωσία: Ισοπαλία» με υλικό από τα βιβλία του «Η Αμερική σε 78 στροφές» και «Ρωσία ’98, Μετά το παραπέτασμα». Εως 6/10. Πηγές της Κρύας, Λιβαδειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή