Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και μουσεία του Δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη σήμερα και αύριο.

– Δεύτερος χρόνος για την παράσταση «Ενας εχθρός του λαού» του Ερρίκου Ιψεν στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Στις 9 μ.μ. Μαυρομιχάλη 134.

– Ο Μάριο Μπιόντι εμφανίζεται στο Ηρώδειο για μια σόουλ και τζαζ βραδιά. Στις 9 μ.μ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

– Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μίλτου Σκούρα με τίτλο «Border Line». Διάρκεια ώς τις 26 Οκτωβρίου. Ακαδημίας 6.

– Το φεστιβάλ των Αισχυλείων φτάνει στο τέλος του με την παράσταση «Ρωμέικο Πανόραμα» που ανεβαίνει στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας δημιουργεί ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Στις 8.30 μ.μ. Ελευσίνα.

– Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου» και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν τη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής. Ενα διήμερο (28-29/9) γεμάτο τραγούδια με 23 μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Στις 7.30 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364.

– Ο ζωντανός θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς γιορτάζει την Κυριακή 29/9 το βράδυ εξήντα χρόνια παρουσίας στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία στη σκιά της Ακρόπολης. Μουσικές και αρώματα της Κρήτης θα προσφερθούν απλόχερα με τη συμμετοχή και των Παντελή Θαλασσινού, Μελίνας Κανά, Μπάμπη Στόκα κ.ά. Στις 9 μ.μ. Ηρώδειο.

– Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Πλάι σε γοργά νερά θα περπατήσω» του Ζαν-Μπατίστ Παρά και «Κατάσταση πολιορκίας και άλλα ποιήματα» του Ντίνου Φλαμάντ στο βιβλιοπωλείο De Profundis από τους μεταφραστές των τόμων, Τιτίκα Δημητρούλια και Βίκτορ Ιβάνοβιτς. Δευτέρα 30/9, στις 7.30 μ.μ. Ζωοδόχου Πηγής 73, Εξάρχεια.

– Συζήτηση του συγγραφέα και μουσικού Κρίστοφερ Κινγκ με τον εθνομουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή το βιβλίο του «Ηπειρώτικο μοιρολόι» (εκδ. Δώμα). Δευτέρα 30/9, στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή