Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο δημοφιλής Βρετανός συγγραφέας Ιαν Μακ Γιούαν έρχεται προσκεκλημένος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για μια διάλεξη με τίτλο «The Self in Literature». Παράλληλα, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μηχανές σαν κι εμένα» από τις εκδόσεις Πατάκη. Στις 7 μ.μ., είσοδος ελεύθερη. Γραβιάς 6.

– Ξεκινά σήμερα η πρώτη από τη σειρά επτά διαλέξεων του συγγραφέα και αρθρογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλο με τίτλο «Τα πρώτα διακόσια χρόνια είναι δύσκολα» και κεντρικό θέμα το ρήγμα που προκάλεσε στη συλλογική μας ψυχοσύνθεση η σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την αρχαιότητά της. 7- 9 μ.μ. Ιδρυμα Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας και Μέρλιν.

– Μεγάλη ομαδική έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας με τίτλο «Γλυπτική» παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης. Είσοδος ελεύθερη. Εως 28/10. Βασιλίσσης Σοφίας 22.

– Tο Hellenic American College / Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζουν έκθεση του ανέκδοτου αρχείου του Βασίλη Κοφινά με τίτλο «Cruise: Α floating archive» («Κρουαζιέρα: Αρχείο εν πλω»). Εως 2/10. Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Ελληνοαμερικανική Ενωση, Μασσαλίας 22.

– Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάρως Γυπάκη με τίτλο «Υπαιθρος και λαϊκή αγορά» διοργανώνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στα Χανιά. Εως 10/10.

– Εκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον» παρουσιάζεται στο Μουσείο Κοτσανά, με διαδραστικά μοντέλα των εφευρέσεών του. Από τις 9 π.μ. Πινδάρου 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή