ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

– Πρεμιέρα για την παράσταση «Μέγας ιεροεξεταστής» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στον ομώνυμο ρόλο η Λυδία Κονιόρδου. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 206.

– Με τη συναυλία «Το ρεσιτάλ» του Μάνου Χατζιδάκι συνεχίζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ το αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη. Συμπράττει ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης. Στις 8.30 μ.μ. Συγγρού 364.

– Το «Κύτταρο» φέρνει στη σκηνή του, για πρώτη φορά μαζί, δύο μπάντες-ορόσημα του ελληνικού ροκ, τη Λευκή Συμφωνία και τα Υπόγεια Ρεύματα, με τραγούδια από το παρελθόν και νεότερες δουλειές. Πόρτες στις 9 μ.μ. Ηπείρου και Αχαρνών.

– Η γκαλερί CITRONNE-Αθήνα (Πατρ. Ιωακείμ 19) παραμένει ανοικτή έως τα μεσάνυχτα για τη Νύχτα Πολιτισμού, «Gallery Night – 2019», με την έκθεση του Γιώργου Λάππα «Light Figures». Στην ίδια εκδήλωση συμμετέχουν ακόμη 20 χώροι τέχνης.

– Εκδήλωση προβολής τριών ντοκιμαντέρ αφιερωμένων στον Νίκο Σκαλκώτα παρουσιάζει η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του «2019 Ετος Σκαλκώτα». Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Από τις 6 μ.μ.

– Στην εκδήλωση «Βιβλιογέφυρες: βιβλία που ενώνουν τις γενιές», αναγνώστες και αναγνώστριες διαφόρων ηλικιών συζητούν για τα χαρακτηριστικά της ανάγνωσης κατά τη μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή. 6 μ.μ. – 7 μ.μ. Πληροφορίες/κρατήσεις: 210-37.07.217. Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.