ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

– Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού «Παλαμηδίου 10» παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει. Θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος Κοροπούλης και θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 7 μ.μ. Ακαδημίας 32.

– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFA Hellas διοργανώνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο σειρά από προβολές και αφιερώματα στις σκηνές ΗΠΑ (ανεξάρτητη σκηνή), Ιράν και Μεξικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες προβολές από τη Γαλλία για παιδιά το πρωί (9.30 π.μ.), ενώ συνεχίζει το απόγευμα (5.30 μ.μ.) στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» με ταινίες από όλο τον κόσμο για ενηλίκους. Σίνα 31.

– Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Aegean Desert» του πρίγκιπα Νικολάου, ο οποίος φωτογραφίζει την έρημο του Κατάρ εντοπίζοντας στοιχεία που θυμίζουν την Ελλάδα, η οποία αποτελεί την κεντρική πηγή της έμπνευσής του. Εως 19/1/2020. Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12.

– «Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, μια παράσταση σε μετάφραση και σκηνοθεσία  του Δ. Λάλου, κάνει σήμερα πρεμιέρα στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις. Στις 6 μ.μ. Ιάκχου 19, Γκάζι.

– Ο Δήμος Κορυδαλλού, με την ευκαιρία της προβολής του ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» του βραβευμένου σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων» στον κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος». Στις 6.30 μ.μ. Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4.