ΑΤΖΕΝΤΑ

Το «Πέρα από τα Σύνορα» ταξιδεύει στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας

beyondborders

27 – 31 Οκτωβρίου 2019

Μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου του Γιορκ (Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα του 4ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»)  που διεξάγεται στο Καστελλόριζο  κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο 27-31 Οκτωβρίου 2019 όπου και θα προβάλει τις βραβευμένες ταινίες της φετινής διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου

“The Silence of Others” |Almudena Carracedo & Robert Bahar, Ισπανία, ΗΠΑ 2018, 96’

Πρώτο Βραβείο Καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα Σύνορα” 2019

Η ηλικιωμένη María Martín έχασε τη μητέρα της όταν αυτή δολοφονήθηκε από το καθεστώς Φράνκο, μία από τους 100.000 Ισπανούς που βρίσκονται σε μαζικούς τάφους. Τώρα, μια ολόκληρη ζωή αργότερα, η María μαζί με πολλούς ακόμη Ισπανούς αναζητούν δικαίωση για τα θύματα του Φράνκο, αλλά η Ισπανική νομοθεσία στέκεται εμπόδιο. Οι σκηνοθέτες Almudena Carracedo και Robert Bahar με παραγωγό τον Pedro Almodóvar επιχειρούν να δώσουν φωνή στα αιτήματα των συμπολιτών τους.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

“Children Below Deck” | Bettina Henkel, Αυστρία2018, 90’

Πρώτο Βραβείο Καλύτερου κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα Σύνορα” 2019

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών γενεών: της (εκλιπούσας) γιαγιάς, του πατέρα και της κόρης, η οποία σκηνοθετεί. Το κεντρικό θέμα είναι η μεταφορά της τραυματικής εμπειρίας από γενιά σε γενιά, και καταδεικνύει την ολοφάνερη επιρροή που είχαν οι ιστορικές μεταβολές της βορειοανατολικής Ευρώπης στον ψυχισμό των πρωταγωνιστών.

Trailer: https://vimeo.com/331385394

Χώρος προβολών: Holbeck Cinema, Πανεπιστήμιο Γιορκ – Τμήμα Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Διαδραστικών Μέσων

Ώρα προβολών: 18:30

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα»: beyondborders.gr , [email protected]