Το «Κιβώτιο» του Αλεξάνδρου

Το «Κιβώτιο» του Αλεξάνδρου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Αρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου. 

Ο Μακρής στον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει –σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο– τον ταραγμένο ήρωα της ιστορίας, που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το «Κιβώτιο» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον Εμφύλιο έως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία. Η παράσταση, εκτός από την Αθήνα, έχει παρουσιαστεί σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Από την αρχή «Το κιβώτιο» πλαισιώθηκε από σειρά συζητήσεων με το κοινό, που ακολουθούν μετά το τέλος κάθε παράστασης. Στις συζητήσεις αυτές προσκλήθηκαν σημαντικά πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής που προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο το έργο του Αλεξάνδρου. Ο κύκλος συζητήσεων συνεχίζεται και φέτος, καθώς το κοινό τις αγκάλιασε με μεγάλο ενδιαφέρον. Στη σημερινή κουβέντα είναι προσκεκλημένος ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή