Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Την παράσταση «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ», βασισμένη στο βιβλίο του Εντουάρ Λουί, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Rex, σε σκηνοθεσία Ηλία Αδάμ. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 48.

– Τη συναυλία κλασικής μουσικής του κύκλου «Ηρωες» παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με έργα Καλομοίρη, Σκλάβου, Σκαλκώτα, Πετρίδη, με τον μαέστρο  Εκτορα Ταρτανή. Στις 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού. Σήμερα στον Βαγγέλη Παπάζογλου, αύριο στον Κώστα Σκαρβέλη. Στις 10 μ.μ. Μουσική σκηνή «Χαμάμ», Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα.

– Η υψίφωνος Αρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου, με αφορμή τη συναυλία τους «Ο Κύκλος με τα 16 τραγούδια» (11/11), και ο τσελίστας Βασίλης Λύκος και η πιανίστα Δανάη Καρά, με αφορμή τη συναυλία τους «Η μουσική για τσέλο και πιάνο» (13/11), συνομιλούν για το έργο του Σκαλκώτα. Συντονίζει ο πιανίστας και μουσικολόγος Kώστας Χάρδας. Στις 7 μ.μ. Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής.

– Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της περιοδικής του έκθεσης «Αντιγράφοντας (σ)το παρελθόν: Ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης», διοργανώνει επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Η αρχαία ελληνική τέχνη ως διαχρονική πηγή αντιγραφής και έμπνευσης». Στις 9.30 μ.μ. Αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος», Μέγαρο Μουσικής.

– Το ντοκιμαντέρ «Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ», προβάλλεται στο πλαίσιο των LUX DAYS 2019. Στις 9 μ.μ. Κινηματογράφος «Ανδόρα», Σεβαστουπόλεως 117.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή