Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εγκαινιάζεται η επετειακή εικαστική έκθεση με τίτλο «Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ» με έργα σύγχρονων εικαστικών που χρησιμοποιούν τη γραμμή ως πρωταρχικό μέσο έκφρασης. Η έκθεση συμπληρώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 7 μ.μ. Εως 31/1. Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια.

– Πρεμιέρα σήμερα για το βραβευμένο θεατρικό έργο «Νυφικό κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν ντε Χάρτογκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου, με τον ίδιο και τη Μαρία Προϊστάκη στους βασικούς ρόλους. Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13.

– Η Ελληνοαμερικανική Ενωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στην πρώτη εκδήλωση της 9ης περιόδου τους, παρουσιάζουν μια βραδιά με ελεύθερες, «open mic», αναγνώσεις αδημοσίευτων ποιημάτων. Στις 7.30 μ.μ. Μασσαλίας 22.

– Συναυλία «Νίκος Σκαλκώτας: Η μουσική για τσέλο και πιάνο» με δύο καταξιωμένους βιρτουόζους, τον Βασίλη Λύκο (τσέλο) και τη Δανάη Καρά (πιάνο), στα έργα «Τρυφερή μελωδία», «Μικρή σερενάτα», «Μπολερό». Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από τη «Σονατίνα» του Ζόλταν Κοντάι, τη «Σονάτα» του Σάμιουελ Μπάρμπερ και τον «Yμνο στην αιωνιότητα του Ιησού» του Ολιβιέ Μεσιάν. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Διάλεξη της Κωνσταντίνας Καλλιντζή, εφόρου αρχαιοτήτων Ξάνθης, με τίτλο «Ο γεωγραφικός παράγοντας στην ανάπτυξη και την παρακμή των Αβδήρων». Στις 7 μ.μ. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6.

– Πρεμιέρα για την παράσταση «Αξύριστα πιγούνια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Από Μηχανής Θέατρο. Στις 9.30 μ.μ. Ακαδήμου 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή