ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-2347693

– «Floating Gestures» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Αθηνάς Ιωάννου που δουλεύει κυρίως με υφάσματα. Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα του Ντένη Ζαχαρόπουλου και της Αταλάντης Μαρτίνου. Διάρκεια έως τις 14 Δεκεμβρίου. ARCH, Γκούρα 5, Αθήνα.

– Η ΚΟΑ παρουσιάζει τη συμφωνική εισαγωγή «Ο θάνατος του Λόρδου Βύρωνα» του Φίλιππου Τσαλαχούρη, το Κοντσέρτο για όμποε του Στράους με σολίστ τον Γιάννη Οικονόμου και τη Συμφωνία αρ. 4 του Μπετόβεν. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Στις 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση της Βάσιας Α. Βανέζη με τίτλο «Αγνωστη χώρα η ανθρώπινη κατάσταση / Unkown Land The Human Condition», σε επιμέλεια της Αννας Μυκονιάτη, με εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, υφαντά, βιβλία κ.ά. Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα.

– Δραματοποιημένο αναλόγιο με τίτλο «Cadenza για ηθοποιό και βιολί», έναν μονόλογο για τη ζωή του Νίκου Σκαλκώτα από την Αγγελική Δαρλάση, παρουσιάζει ο Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– H πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Πετρουλάκη παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με μια σειρά έργων από λάδι σε καμβά στα οποία απεικονίζονται πορτρέτα σε εσωτερικούς χώρους. Εως 4/1. Γλύκωνος 4.

– Εγκαινιάζεται σήμερα η φωτογραφική έκθεση «The String Project» που φιλοξενεί το έργο δύο βραβευμένων φωτογράφων από την Αμερική στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας τους. Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη.