ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

i-politistiki-atzenta-tis-pemptis-2349109

– Μια «συνομιλία» του Μπόρχες και του Γκαρντέλ με τον Βαμβακάρη αποτελεί η βραδιά στην οποία η Αργεντινή συγγραφέας Μάρτα Σίλβια Διός Σανζ συναντά την τραγουδίστρια του τάνγκο  Πατρίσια Μαλάνκα. Μαζί τους εμφανίζονται η Βάνα Βερούτη, ερμηνεύτρια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη και Ξαρχάκου και οι Tango Ensemble. Στις 8.30 μ.μ. Ιδρυμα Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας και Μέρλιν 1.

– Το παραβολικό παραμύθι του Θανάση Τριαρίδη «Το περίσσιο παιδί», που θίγει το ζήτημα των ανεπιθύμητων παιδιών, μεταφέρεται στη σκηνή του «Φάουστ» από την ομάδα Ich Bebe σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Στις 9 μ.μ. Αθηναΐδος 12.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Αθήνα – Δελχί – Αθήνα» (εκδ. Αγρα) της Ελενας Πέγκα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι Αλεξάνδρα Κ., Ορέστης Ανδρεαδάκης, Αλέξανδρος Μασσαβέτας. Σταδίου 24.

– Η έκθεση «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα», που αποκαλύπτει μία σπουδαία και άγνωστη ώς τώρα, όψη της ελληνικής χειροτεχνικής παραγωγής, εγκαινιάζεται σήμερα  στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Στις 8 μ.μ. Πειραιώς 138.

– Ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης δίνει διάλεξη με τίτλο «Μαθηματικός χωρίς να το ξέρει» και θέμα «Τα μαθηματικά στο έργο του γραφίστα M. C. Escher». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Στις 6 μ.μ. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα.